Tarihi dizilerin eşyaları 'Osmanlı Çarşısı'ndan

Tarihi dizilerin eşyaları 'Osmanlı Çarşısı'ndan
Balıkesir'in Sırdırgı ilçesinde, yaklaşık 30 yıl boyunca topladığı eski eşyalar ile belediyenin de desteğiyle "Osmanlı Çarşısı" adıyla müze kuran antikacı, tarihi dizilere malzeme sağlıyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Recep Parlak, yaklaşık 30 yıl boyunca topladığı eski eşyalar ile belediyenin desteğiyle kurduğu müzeden tarihi dizilere malzeme temin ediyor.

Osmanlı ve Yörük kültürünü yansıtan binlerce giysinin yanı sıra kama, kılıç, tabanca ve dolma tüfek gibi savaş malzemelerinin sergilendiği "Osmanlı Çarşısı" adını taşıyan müzeden malzeme gönderilen diziler arasında "Filinta" ve "Diriliş Ertuğrul" da bulunuyor.

Sındırgı Belediyesi ve kaymakamlığın da müzeye destek verdiğini ifade eden Parlak, şöyle devam etti:

"Bu işe 20 yıl önce küçük bir dükkanda başladım. Şimdi yerimiz büyüdü. Belediyemiz ve kaymakamlığımız destek verdi, büyük bir müze haline geldi. Yüzlerce dolma tüfek, tabanca, kama, kılıç, Yörük kültüründe ne varsa burada bulunmakta ve gelen misafirler eskiyi yaşamaktalar. Atalarının, dedelerinin, büyüklerinin kullandığı malzemeleri gördükçe mutlu oluyorlar."

Parlak, yaklaşık 5 yıldır ürünlerini diziler için kiraladığını vurgulayarak, "Dizilere kıyafet, kostüm vermeye başladım. Kaftan, üçetek, kama, kılıç, tabanca ve dolma tüfekleri ihtiyaç halinde dizilere dolaylı yoldan gönderiyoruz. Filinta, Diriliş Ertuğrul'da kullanılan bazı malzemeler bizden gidiyor. Dolaylı yoldan olsa da bizim malzemeler dizilerde kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.