Tarihi fırında zorlu ramazan mesaisi

Tarihi fırında zorlu ramazan mesaisi
Çanakkale'deki 200 yıllık tarihi Yalı Fırını'nın çalışanları, sıcak havanın da etkisiyle üretimde zorlu ramazan mesaisi yapıyor

Çanakkale'deki 200 yıllık tarihi Yalı Fırını'nda sabahın erken saatlerinden akşama kadar aralıksız çalışan işçiler, sürekli sıcak ortamda kalmalarına rağmen oruçlarını aksatmadan zorlu ramazan mesailerini sürdürüyor.

Gece yarısı "Bismillah" diyerek hamur yoğurmaya başlayan ekip, bu işlemi sabaha kadar devam ettiriyor.

Davulcuların tokmak sesiyle ilk ürünleri odun ateşine süren tarihi fırının çalışanları, sabah ezanıyla birlikte niyetlenip yaklaşık 18 saat süre yoğun sıcağa rağmen ibadetlerini aksatmıyor.

Fırının sahibi Kemal Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırında 01.00'de çalışmaya başladıklarını belirterek, müşterilerine sıcak ve taze ürün sunmak üzere akşam saatlerine kadar oruç tutarak çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Akyüz, 6 kişi ile fırında müşterilere hizmet vermek için sıcakta ve uzun süre çalıştıklarını ifade ederek, "Ürün satıldıkça yenisini pişirmeye devam ediyoruz. Günde yaklaşık 600 ile bin adet arasında ürün pişiriyoruz. Ancak bu rakam hafta içi ve hafta sonu farklılık gösterebiliyor. Ramazanda çalışmak çok zor oluyor. Sıcak havada fırının karşısındasınız ve oruçlusunuz. Zor oluyor ama mecbur katlanıyoruz. Çünkü bu üretimi yapmak zorundayız." dedi.

-"Özelliği Çanakkale'nin ilk fırını olmasıdır"


30 yıldır fırıncılık mesleğini yaptığını aktaran Akyüz, tarihi Yalı Fırınının özel bir yer olduğunu belirterek, "Özelliği Çanakkale'nin ilk fırını olmasıdır. Buranın yerlilerinin köy için tahinli çörek, paskalya çöreği, önemli günlerde köyün ekmek ve çörek ihtiyacını karşılamak için yapılmış." diye konuştu.

Fırın çalışanlarından Cem Mutlu da ramazanın sıcak günlere denk gelmesi nedeniyle zorlandıklarını ancak oruçlarını aksatmadıklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.