Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Tarihi Gün, Tarihi gol

Tarihi Gün, Tarihi gol

Yeni stadyumumuzda ilk maçın heyecanını hep birlikte yaşadık. 2 saat önce stadyuma girmemize rağmen, etrafa bakmaktan dakikalar nasıl geçti doğrusu anlamadık. Gerçekten muazzam bir stadyum olduğunu, içinde taraftar varken çok daha iyi anladık. Stadyumdaki akustik ise gerçekten görülmeye değerdi. Takım ısınmak için sahaya çıktığında çok az taraftar vardı. Öyle bir ses geldi ki eski stadyum full dolu iken böyle ses gelmiyordu taraftarımız yıllarca eziyet çektiğini çok daha net gördük. Bu güzel atmosferde maç saati geldi. İlk yarı geçen hafta olduğu gibi çok güzel bir Torku Konyaspor izledik. Torje 17.dakikada çok güzel bir çalımla kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra son vuruşta adeta saç baş yoldurdu. Fakat öyle bir gol attı ki, yeni stadyumda gol atan ilk futbolcu olarak, hem Torku Konyaspor tarihine geçti, hem sezona damga vuracak kalitede bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu, hem de önceki pozisyonu herkese unutturdu. 49. dakikada Ömer Ali’nin es geçemeyeceğimiz deparı ile kestiği topa gene Torje’nin tehlikeli bölgeyi rahatsız etmesiyle Abdülhamit topu kendi ağlarıyla buluşturdu. 2-0’dan sonra farkın artacağını düşünürken, Konya ekibi oyunu rölantiye aldı fazla sıkmadan, kontrollü oyunla, maçı bu skorla bitirmesini bildi. Hasan Kabze’nin kısa süre oyunda kalıp sakatlığının nüksetmesi ise günün en üzücü olayı oldu. İnter’den kiralanan Belec ise ilk maçı olmasına rağmen kritik bir kurtarışa imza atarak takıma güven verdi. Rangelov ise top alışı arkadaşlarına servisi ve sahada duracağı yer ile ilgili benden tam not aldı.

Maçtan alınması gereken derslere gelince ilk olarak Balıkesir 2 haftalık süre kısa olmasına rağmen ligin en zayıf halkası konumunda olduğunu görmek zor değil fakat ikinci yarıdaki 20-25 dakikalık oyun hızlı ve daha hazır bir takıma karşı olsa fatura ağır olabilirdi.

Gabriel Torje, bu oyuncu şuan patlama noktasında bir oyuncu ve lige damga vuracak bir kumaşı var maalesef satın alma opsiyonu elimizde bulunmuyor eğer büyük düşünüyorsan, bu oyuncunun satın alma opsiyonunu biran önce almak gerekiyor. Sezon sonuna kalırsa, elimizden ya kulübü ya da başka bir kulüp mutlaka kapacaktır. Şimdiden çalışmaları başlatmak gerek.

Bir derste, Konyalı futbol severlere yıllardır eziyet çekerek girdiğiniz stadyuma Passolig almamak için gitmemezlik yapmayın çok şey kaçırırsınız. İlk kez bu kadar rahat ve bu kadar güzel şartlarda maç izledik. Bu şehir bu stadı doldurur, doldurmalı… Farkı ortaya koymak gerek. Bir de stadın yarısı boş iken Meksika dalgalanmasını yapmasak, tribünlerin dolana kadar sabretsek iyi olur.

Son derste yönetime kale arkalarının üst katlarından kombine almak isteyen onlarca taraftarla konuştum satış diğer bloklardan internet üzerinden devam ederken kale arkalarının üst katlarında ek kontenjan ihtiyacı olduğunu gördük sadece büyük maçlarda dolacak, diğerlerinde boş tribünler önünde oynamak yerine, kontenjan açılması halinde tüm biletler satılacaktır.

Yeni Stadyumda bu tarihi güne, tarihi bir golle canlı şahit olmak önemliydi, tribünlere gelen taraftarla birlikte bu gururu hep birlikte yaşadık… 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR