Tarihi hamam bulundu

Tarihi hamam bulundu
Alaaddin-Adliye güzergahında inşa edilen tramvay hattı çalışmaları esnasında Yusufağa Kütüphanesi çaprazında açığa çıkan Yusufağa Hamamı külhanı bulundu

Alaaddin-Adliye güzergahında inşa edilen tramvay hattı çalışmaları esnasında Yusufağa Kütüphanesi çaprazında açığa çıkan Yusufağa Hamamı külhanı jeotekstil malzemeyle kapatıldı.

HAT ÜZERİNDE ÇÖKÜNTÜ TEHLİKESİ

Her yerinden tarih fışkıran Konya’da, tarihi Yusufağa Hamamı’nın kalıntılarına ulaşıldı. Alaaddin-Adliye tramvay hattı çalışmaları esnasında Yusufağa Kütüphanesi civarında yapılan kazılarda tarihi buluntulara rastlanılırken, kalıntıların hamam olduğu anlaşıldı. Tramvay hattının hamamın yer aldığı büyük bir boşluğun üzerinden geçecek olması dolayısıyla endişeye kapılan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin tedbir almasını istedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri gazetemize yaptıkları açıklamada, "Yusufağa Hamamı'nın varlığı hesaba katılarak hattın mühendislik hesapları yapıldı. Ne hattın ne de hamamın herhangi bir zarara uğramaması için çalışmalar esnasında bulunan külhanın üstü Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan alınan izinle 80 cm'lik jeotekstil malzemeyle örtüldü. Hamamın boşlukları da aynı malzemeyle kapatıldı" bilgisini verdi. (Murat Güzel)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.