Tarihi sokakta "Turizm Haftası" coşkusu

Tarihi sokakta "Turizm Haftası" coşkusu
Kayseri'de Türk, Ermeni ve Rumların bir dönem iç içe yaşadığı Talas'taki tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nda Turizm Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi- Vali Düzgün: - "Turizm, sağladığı gelirin yanı sıra milletler arasındaki ön yargıları da yı

KAYSERİ (AA) - Turizm Haftası dolayısıyla bir zamanlar Türk, Ermeni ve Rumların iç içe yaşadığı Talas'ın tarihi Ali Saip Paşa Sokağı'nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Vali Orhan Düzgün, Kiçiköy Meydanı'ndaki etkinliklerin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl turizmde bir duraksama yaşandığını ancak en kısa sürede sektörün yeniden canlanacağına inandığını söyledi.

Kayseri'nin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için kentte pek çok projenin hayata geçtiğini anlatan Düzgün, bunların da meyvelerini toplayacaklarını belirtti.

Turizmin toplumsal önemine dikkati çeken Düzgün, şöyle konuştu:

"Turizm, sağladığı gelirin yanı sıra milletler arasındaki ön yargıları da yıkar. Bir zamanlar cami ve kiliselerin yan yana olduğu, Müslüman ve Hıristiyan nüfusun hoşgörü içinde yaşadığı Talas, bugün de yer altı şehirleri, tarihi konaklarıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Turizm sayesinde insanlar başka milletlere mensup insanları tanıma olanağı buluyor, bir hoşgörü ortamı oluşuyor. Bu tarihi sokakta hoşgörünün bir örneği. Yaklaşık 100 yıl öncesine kadar birbirinin Paskalyasını, Ramazan Bayramı'nı kutlayan insanların iç içe yaşadığı bir sokak. Turizm etkinliklerini burada gerçekleştirmemiz daha bir anlam kazanıyor."

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, tarihi ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından küçük çocuklardan oluşan mehter takımı, marşları seslendirdi.

Vali Düzgün ve etkinliğe gelen davetliler, eski Talas'ın fotoğraflarının yer aldığı Ali Saip Paşa Sokağı'ndaki fotoğraf sergisini gezdi.

Öte yandan el sanatları ile uğraşan kadınlar da sokak boyunca açtıkları stantlarda hünerlerini sergiledi.

Tarihi sokakta "Turizm Haftası" coşkusu

Tarihi sokakta "Turizm Haftası" coşkusu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.