Tarihi Tüfeklere Gözü Gibi Bakıyor

Tarihi Tüfeklere Gözü Gibi Bakıyor
Malatya'da yaşayan 80 yaşındaki Aktürk, atalarından miras kalan, tarihi çok eskilere dayanan Macaristan yapımı tüfekleri gelecek kuşaklara aktarabilmek için titizlikle koruyor

 Malatya'da yaşayan Erdoğan Aktürk, atalarının miras bıraktığı, tarihi çok eskilere dayanan Macaristan yapımı altın ve gümüş işlemesi tüfekleri gelecek kuşaklar aktarmak için titizlikle koruyor.

Fuzuli Caddesi'ndeki küçük dükkanında eski eşya alım satımı ve tamiri yapan 80 yaşındaki Aktürk'ün iş yerinde, tarihi çok eskilere dayanan 5 Macar menşeli tüfek dikkati çekiyor.

-"Dünyanın ilk üretilen tüfeklerinden"


Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi eşyalara merakı olduğunu, dükkanında da her türlü tarihi eşyaya yer verdiğini belirtti.

Dükkanında ayrıca atalarından, dedelerinden miras kalan tüfekler de bulunduğunu aktaran Erdoğan Aktürk, Macaristan yapımı 5 tüfeğin kendisi için çok değerli olduğunu kaydetti.

Tüfeklerinden birisinin "dünyanın ilk üretilen tüfeklerinden" olduğunu anlatan Aktürk, "Mesela bir tüfeğimiz 1450-1550 yıllarında Macaristan'da yapılmış. Bunun sahibi çok zevkli olduğu için her tarafı gümüş ve altınla işlenmiş. Tüfeğin namlusu döküm yani çelik. Namlusu da altın ve gümüşle süslenmiş. Ateşleme şekli ağızdan. 15 milimetre çapında tek gülle atıyor. Çakmak taşıyla çalıştığı için bundan çıkan ateş boşluğa koyulan barutu ateşliyor, ateş içeri giriyor ve patlatıyor." diye konuştu.

Tüfeklerin kendisi için "paha biçilemez" olduğunu vurgulayan Erdoğan Aktürk, satmayı düşünmediği için fiyatlarıyla ilgilenmediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.