Tarım Aş'den İlk İhracat Almanya'ya

Tarım Aş'den İlk İhracat Almanya'ya
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir göndererek ilk ihracatını yaptı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir göndererek ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarım AŞ tarafından Karabalçık Mahallesi'nden temin edilen siyah incirler Almanya'ya ihraç edildi. Üreticilerden piyasanın üzerinde fiyatlarla toplanan ürünler, köy meydanında kurulan depoda paketlenerek ihracata hazır hale getirildi.

Berlin'e gönderilen ürünlerin paketleme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin, bölgesinde yetiştirilen tarım ürünlerinin ihracatına başladığını belirtti.

Altepe, gelişmiş ülkelerde tarımsal ürünlerin satış ve pazarlamasının üretici birlikleri veya kooperatifler aracılığıyla yapıldığını hatırlattı.

Gerçekleştirilen ihracatla Türkiye'de buna belediyeleri de dahil ettiklerini vurgulayan Altepe, "Hedefimiz belediyenin imkanlarını kullanarak üreticiye daha fazla kazandırmak ve ihracatta elde edilen geliri yine üreticiler için kullanmak." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.