Tarım fuarının gölgesinde kalmaktan kurtulacak

Tarım fuarının gölgesinde kalmaktan kurtulacak
Konya’da her yıl mart ayının ilk haftasında yapılan ve bu sene de 1-4 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan Konya Tohum, Hayvancılık ve Sulama Teknolojileri Fuarı yapılan yeni planlama ile eylül ayına ötelendi.

 Geçtiğimiz yıl 14 ülkeden 165 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile düzenlenen ve toplamda 52 bin 865 ziyaretçinin katıldığı bu fuarın etkisinin arttırılması ve daha geniş kitlelere ulaşmasının sağlanması amacıyla güz dönemine alındığı öğrenildi. Konya’da hububat ekim döneminden hemen önce yapılacak fuarın tarihi  22-24 Eylül olarak belirlendi.

GÖLGEDE KALIYORDU

Türkiye’nin en büyük fuarlarından birisi olan Konya Tarım Fuarı ile aynı dönemde yapıldığı için çok fazla etkin olamayan ve tarım fuarının gölgesinde kalan Konya Tohum, Hayvancılık ve Sulama Teknolojileri Fuarı’nın yeni düzenleme ile ziyaretçi sayasını en az iki katına çıkartması bekleniyor.  2016 yılında Almanya, Belçika, Çin, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail,   İsveç, İtalya, Japonya ve Norveç’ten firmaların katılım sağladığı fuara bu yıl özellikle Afrika pazarından katılımda ciddi bir artış bekleniyor.

FUAR ŞEHRİ KONYA

Konya Ticaret Odası ve TÜYAP Uluslararası Fuarcılık’ın organizasyonları ile her yıl önemli fuarlar düzenleyen ve sektörlerin bileşenlerini bir araya getiren Konya geçtiğimiz yıl 11 fuarda 61 ülkeden bin 210 katılımcı firma ve firma temsilciliği ile 76 ülkeden 418 bin 326 ziyaretçiyi buluşturdu. 2015 yılına kıyasla katılımcı sayısında yüzde 9, ziyaretçi sayısında yüzde 13 büyüme gerçekleşirken. 2017 yılında ise fuarlara katılımın 500 binin üzerine çıkması hedefleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.