"Tarıma Engel Yok" hasat şenliği yapıldı

"Tarıma Engel Yok" hasat şenliği yapıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün işbirliğiyle, engelli öğrenciler tarafından oluşturulan sebze bahçesinde hasat şenliği yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünün işbirliğiyle, engelli öğrenciler tarafından oluşturulan sebze bahçesinde hasat şenliği yapıldı.Proje kapsamında bitki gelişimini öğrenen engelli öğrenciler, yetiştirdikleri ürünleri aileleri ve şenliğe katılan davetlilerle birlikte topladı.Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Fatih Özdemir, hasat şenliğine katılan ilçe tarım müdürlüğü yetkililerine, bahçede yetiştirilen ürünler ve verilen eğitim hakkında bilgi aktardı. Özdemir, kurum olarak engellilere yönelik girişimlere destek vermekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.Bu programın, bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten Özdemir, "Bu projeye destek olmak ve projenin içerisinde yer almak istedik. Enstitümüz, tarihinin belki de en özel günlerinden birini yaşıyor. Bu çalışmaların devam etmesini canı gönülden temenni ediyorum." diye konuştu.Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca da engelli öğrencilerin ürettiği ürünleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.Engellilerin, bahçede yaptıkları uğraşla rehabilitasyon gördüklerini ifade eden Kılca, "Gerçekten bereketli bir dönem oldu. Engelli öğrencilerimiz, ürünlerin ekiminden sulanmasına kadar her şeyi ile ilgilendi. Şu anda da verimli bir şekilde hasadını yapıyoruz. Hedefimiz, enstitümüzle beraber 'engel' tanımayan bu öğrencilerin yaptığı işi, gelecek dönemlerde de devam ettirmek." dedi.Hasat şenliğinde toplanan ürünler davetlilere ikram edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.