Tarımda planlı üretim dönemi başlıyor

Tarımda planlı üretim dönemi başlıyor
Tarımda planlı üretim için ÇKS'de düzenleme yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı küresel iklim değişikliği buna bağlı olarak su ve kaynaklarının giderek azalması, planlı ve ihtiyaç bazlı verimli üretim için Tarımsal Üretim Planlı Dönemi başlattı. Bu kapsamda Çiftçi Kayıt Sistemi yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Düzenlemeyle birlikte; bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretim planlamaları yapılacak. Tarımsal üretim planlamasında münavebeli ekim yapılacak. Suya göre tarım yapılacak. Üretim yapılan tüm alanlar kayıt altına alınacak. Ekilmeyen arazi kalmayacak. Sözleşmeli üretim yaygınlaştırılacak. Tarımsal desteklemeler üretim planlamasına göre yapılacak.

"AMACIMIZ ÜRETİM YÜZYILI YAPMAK"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Tarımsal Üretim Planlı Dönemi ile Türkiye Yüzyılı'nı üretimin ve üreticinin yüzyılı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bakan Yumaklı, "Üretim yapılan tüm alanları kayıt altına alarak sisteme dâhil edecek, çiftçilerimizi tarımsal desteklerden azami derecede yararlandıracağız. Tarımsal Üretim Planlaması proje değil hepimiz için bir zorunluluktur. Amacımız Türkiye Yüzyılı'nı üretimin ve üreticinin yüzyılı yapmak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.