Tarımı miras aldı, şehrin ortasında üretim yapıyor

Tarımı miras aldı, şehrin ortasında üretim yapıyor
Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Yalçıntaş tarım yapabilmek için milyon lira verilen arazisinden vazgeçmiyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Yalçıntaş tarım yapabilmek için milyon lira verilen arazisini kimseye satmıyor, vermiyor.

Kozan’da yaşayan 70 yaşındaki emekli Öğretmen Mehmet Yalçıntaş kentte lüks dairelerin olduğu kısımda Karacaoğlan Mahallesinde arazisi karşılığında ev, iş yeri ve milyonlar verilmesine rağmen lüks evlere ve binalara aldırmadan üretimden ve isteğinden vazgeçmiyor.

Tarımı milyonlara değişmiyor: Binaların arasında kalan tarlasında üretim yapıyor

Büyüklerinden kalma topraklarının olduğunu ve her birini bin bir emekle baktığını belirten Yalçıntaş, '' Toprak ve üretimin bina yapmak için verilen paradan daha önemli ve anlamlı olduğunu belirterek devletinde üreticiyi desteklemesini yeni neslimizin ve evlatlarımızın çalışkan azimli olması gerektiğini vurguladı. Kentin içerisinde lüks binaların içinde 6,5 dönüm tarlasını traktörü ile süren Mehmet Yalçıntaş toprağın değerine dikkat çekerek “Genelde ben buğday ekiyorum. Daha önceki dönemlerde portakal bahçesiydi burası. Bina ve daireler olunca su sorunu yaşıyorum. Şimdi buğday ekiyorum. Arsaya daire, iş yeri teklif ediyorlar, fakat benim yanımda toprak daha fazla anlam ve önem taşıyor benim için daha değerli. Bu dede mesleği. Gençler topraktan uzakta kalmasınlar muhakkak toprakla iç içe olsunlar. Şimdi evlatlarımız maalesef yok. 2 mühendis oğlum var onları traktöre bindiremiyorum. Böylece tarımdan memleketimiz uzaklaşıyor, çocuklarımızda topraktan uzaklaşıyor” diye konuştu.

"Buralar bir zamanlar hep tarla ve portakal bahçesiydi" diyen Yalçıntaş, “Başka yerim var onları da ekiyorum. Geçen yıl kuraklık zamanı ve sebebi ile verim pek fazla yoktu daha önceleri iyiydi, bizim dönemlerimiz daha iyiydi... Bu yıl mısır, buğday, arpa hiç kazanç vermedi benim portakal bahçemde var. Çiftçilere destek olmak lazım. Ben bunu traktörü yıllık 350 bin TL taksitle aldım. Tarımda teknolojiye uyum sağlamalıyız. Bu durumda tüm çiftçiler gibi bizilerde problemler yaşıyoruz. Dışarıdan taşıma suyla değirmen olmazda dönmez de. Gelen üründe bizim topraklarımızda ki gibi kaliteli değil” dedi.

Tarımı milyonlara değişmiyor: Binaların arasında kalan tarlasında üretim yapıyor

Azimli Olun Gençler

Yalçıntaş, "Ben vaktinde gece 3’te kalkar öküz ile zeytini sürerdim saat vakitlice okula giderdim. Benim çocukluğum böyle çalışarak azim ederek zorluklarla geçti ve okudum öğretmen oldum. Fakat maalesef şimdiki gençler benim evlatlarımda dahil yeni neslin topraktan vazgeçmeden, çalışkan olmasını temenni ediyorum. Devletimiz toprağa daha çok teşvik vermesini isterim” dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.