Tarımsal işletmelere ÇMVA katılım desteği

Tarımsal işletmelere ÇMVA katılım desteği
Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere 2023 yılı için 1000 lira katılım desteği sağlanacak.

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere 2023 yılı için 1000 lira katılım desteği yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Sistemine Dahil Olan Tarımsal İşletmelere Katılım Primi Desteği Ödemesi gerçekleştirilmesine Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe geçiş sağladı.

Tebliğle ÇMVA sisteminin sürdürdüğü 69 ilde gönüllü olarak sisteme giren 6 bin işletmeye 2023 için yapılacak katılım primi desteği ödemesi kapsamında usul ve esasların altı çizildi.

Buna göre ödemeler, ÇMVA sistemine dahil olan, bir muhasebe yıl süresince tarımsal çalışmalarına ilişkin muhasebe verilerini veri toplayıcılarla paylaşan ve bu bilgileri sisteme kaydedilen tarımsal işletmelere ödenecek.

Tarımsal işletmelere, işletme başına ve bir defaya mahsus 2023 için 1000 lira katılım primi sağlanacak.

ÇMVA katılım primi desteği ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili kalemine tahsis edilen ödeneklerden sağlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.