"TARSİM Çiftçimiz için olmazsa olmazımız"

"TARSİM Çiftçimiz için olmazsa olmazımız"
KONSEP Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Dişli: "TARSİM Çiftçimiz için olmazsa olmazımız"

Zeliha Bozdemir'in Haberi

Tarım sigortaları konusunda açıklamalarda bulunan KONSEP Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Dişli, “Tarım Sigortası gittikçe değişen iklim şartlarından dolayı zorunluluk arz ediyor ve çiftçilerimiz için de olmazsa olmazımız” dedi.

İstanbul, Antalya, Konya ve bölgesinde, tarım, taşıt, kasko, deprem, bireysel emeklilik ve kurumsal firmalara geniş bir yelpazede sigorta danışmanlığı ve hizmetleri veren KONSEP Sigorta, tarım sigortaları konusunda da önemli çalışmalara imza atıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Dişli, tarım sigortası (TARSİM) konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

“Çiftçimiz Tarım Sigortasını Çabuk Kavradı”

Son yıllarda yaşanan küresel iklim değişikliklerine dikkat çeken Sinan Dişli, bu iklim değişikliklerinin tüm dünyada tarımsal üreticileri olumsuz şartlara ittiğini, bu olumsuzluğun da bütün dünyada tarım üreticilerini tarım sigortasına yönlendirdiğini söyledi. Dişli, “Tarım sigortalarının önemi hem devletimiz, hem de üreticilerimiz tarafından anlaşılmaya başladı, çiftçilerimiz de bu konuyu çok çabuk ve hızlı kavradı. Böylelikle tarımsal üretimlerini risklerden koruma adına çok hızlı bir sigortalama önlemi aldı” dedi.

“Bilinçlendirme Çalışmaları Yapılıyor”

Tarım sigortaları konusunda devlet tarafından kurulan ve ‘TARSİM’ olarak isimlendirilen tarım sigortaları havuzunun çiftçiler için yeterince anlaşılması konusunda tarım bölgelerinde bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığına dikkat çeken Sinan Dişli, tarım sektörünün çok önemli bir sektör olduğunu belirterek, “Bu sektörün güçlü olması tüm Türkiye ekonomisine pozitif sinerji olarak yansır. Bu anlamda TARSİM konusunda yapılan bilinçlendirme çalışmaları büyük önem arz ediyor” açıklamasında bulundu.

“Devletimiz Tarım Sigortasına Önem Veriyor”

Devletin son dönemde tarım sigortalarına büyük önem verdiğinin altını çizen KONSEP Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Dişli, konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Bilindiği gibi dünyada hızlı küreselleşmeden ve sanayileşmeden, ormanlık alanların yok edilmesinden ve buna benzer çevresel faktörlerden dolayı çok hızlı bir iklim değişikliği süreci yaşanıyor. Küresel ısınma, kutupların çözülmesi, bazı coğrafyalarda aşırı yağış, sel, dolu, fırtına v.b. doğal afetlerin yaşanmasına neden oluyor. Bunlar da ister istemez ekili alanların hasarına yol açıyor. Bu hasarın giderilmesi anlamında da tarım sigortası bir zorunluluk arz ediyor. Gelişmiş ülkelerde tarım sigorta bilinçlenmesi yıllar önce başladı biz devlet ve millet olarak bu işin önemini yeni kavrıyoruz. Devletimiz buna çok önem veriyor. Tüm tarım sigortası yaptıranların sigorta poliçe bedelinin yarısını karşılıyor ki bu çiftçimiz için çok önemli bir rakam. Çiftçilerimizin ürünlerini mutlaka ekili alan, bağ bahçe, hayvancılık ve kümes hayvancılığı alanlarında sigortalatmalarını, aşırı soğuk, don ve dolu olayları için sigortalarını yaptırmalarını öneriyoruz. KONSEP Sigorta olarak, TARSİM ve tarım sigortaları konusunda çiftçilerimize danışmanlık yapmak istiyoruz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.