Taşeron işçilere kadro müjdesi

Taşeron işçilere kadro müjdesi
Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Kavlak:- "Hükümetin, bizim de başlıca taleplerimiz arasında yer alan taşeron işçilere kadro verilmesini önce seçim vaadi olarak kabul etmesi, bugün de hayata geçirmesi çalışma hayatı açısından

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "Hükümetin, bizim de başlıca taleplerimiz arasında yer alan taşeron işçilere kadro verilmesini önce seçim vaadi olarak kabul etmesi, bugün de hayata geçirmesi çalışma hayatı açısından tarihi bir gelişme." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı, "Asıl işlerde çalışan personelimizi kamuya alıyoruz. Ayrıca, yardımcı işlerde çalışan kardeşlerimizi de kamuya almayı kararlaştırdık. Böylece ister asıl iş olsun ister yardımcı iş olsun, dışarıda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah" şeklindeki açıklama, sendikalarca memnuniyetle karşıladı.
Pevrul Kavlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu kararın alınmasında katkısı olan herkese teşekkür etti. Türk-İş olarak taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için yıllardır mücadele verdiklerini belirten Kavlak, şöyle konuştu:
"Konfederasyon olarak Ankara Sıhhiye Meydanı'nda 15 Şubat 2014'te 50 bin işçinin katılımıyla 'Kölelik Düzenine Son Mitingi' yapmıştık. Orada taşeron işçiliğin insan onuruna yakışan bir çalışma biçimi olmadığını söylemiş ve tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını talep etmiştik. Çünkü yardımcı iş diye işe alınıp asıl işi yapan binlerce çalışan söz konusu. Hükümetin, bizim de başlıca taleplerimiz arasında yer alan taşeron işçilere kadro verilmesini önce seçim vaadi olarak kabul etmesi, bugün de bu vaadi hayata geçirmesi çalışma hayatı açısından tarihi nitelikte."
Hükümetin tüm taşeron işçileri kadroya almasıyla taşeron işçi sorununun ortadan kalkacağına inandığını dile getiren Kavlak, sayıları 800 bini bulan kamudaki taşeron işçiler için bugünün özel bir gün olduğunu söyledi.
- "İl özel idarelerindeki işçilere de kadro verilmeli"
Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar da Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının yüz binlerce taşeron işçi için müjde niteliğinde olduğunu söyledi. Taşeron işçiliğin, çalışma hayatının en büyük sorunu olduğuna dikkati çeken Ağar, bu sorunun ortadan kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Asıl iş-yardımcı iş ayrımına bakılmaksızın tüm taşeron işçilerin kadroya alınacak olmasını büyük gelişme olarak değerlendiren Ağar, "Bununla birlikte, il özel idareleri ile belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadro yerine bağlı şirketlere alınacak olması bizi hayal kırıklığına uğrattı. Belediyelerin bağlı şirketleri var ama il özel idarelerinin bağlı şirketleri yok. Buralardaki taşeron işçiler de kadro güvencesine kavuşturulmalı. Yüz binlerce çalışana kadro verilirken, il özel idarelerindeki toplam 10 bin çalışana kadro verilmemesi, yapılan bu iyiliği yarım bırakır. İl özel idareleri ile belediyelerde çalışanlara da kadro verilmelidir." dedi.
- "Bundan sonra ölsem de gam yemem artık"
Taşeron İşçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Fakıoğlu ise kendisinin de Gaziantep Devlet Hastanesinde 15 yıldır taşeron firmada bilgi işlem personeli olarak çalıştığını söyledi.Taşeron işçilerin kadroya alınması için yıllardır verdikleri mücadelenin sonuçlanmasının gururunu yaşadıklarını ifade eden Fakıoğlu, şöyle konuştu:
"15 yıldır taşeron işçi olarak çalışıyorum, emekliliğime 8 sene kaldı. Emekli olmadan kadroyu alacağım ya bundan sonra ölsem de gam yemem. Yüz binlerce çalışan, aileleriyle birlikte milyonlarca kişi, bu kadro haberini bekliyordu. Sayın Başbakanımızın açıklaması beklentilerin çok üzerinde. Bundan dolayı, ayrıntılarla ilgili kafamızda soru işaretleri var ama çok mutluyuz. Allah bu işte emeği olandan razı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.