“Taşlar yerine oturmuş”

“Taşlar yerine oturmuş”
İş dünyası yeni kabineden ve yeni dönemden umutlu

Yeni kabinenin iş başı yapması iş dünyasındaki belirsiz bekleyişi umuda çevirdi. Konya iş dünyasının önemli temsilcileri, yeni kabineden umutlu.  İş ve ekonomi çevreleri 'hızlı yükseliş ve başarının’ geleceğinden emin.  Konya’nın farklı iş sektörlerinden isimler, kabineden umutlu olduğunu söyleyerek, iş dünyasının geleceğini değerlendirdi.

Un sektörünün başarılı isimlerinden Selçuk Aydın:

“KABİNEDEN UMUTLUYUZ”

Yeni kabineden umutluyuz. Kabine değişebilir ama önemli olan hangi amaca hizmet edildiği ve bu amaca giden yolda değişiklik olup olmadığıdır. Bizim amacımız ihracatımızı arttırmak ve 2023 hedeflerimizi yürütmek. Buna milleti ulaştırmak isteyen kişiler değişebilir, önemli olan yolu ve amacı değiştirmemek. Önümüzdeki yıldan umutluyuz. Dünyada konjonktürler değişiyor önemli olan savaşların ve krizlerin olmaması. Bu nedenle yeni kabineyi gayet olumlu karşılıyoruz. Türk iş dünyası kararlı ve cesaretlidir. Ülkesine ve milletine inanarak, risk alarak yeni pazarlar bulup ihracatını yükselterek 2023 hedeflerine ulaşma noktasında daha gayretli bir performans gösterecektir.

Sanayi dünyasının öncü isimlerinden Ali Yeğin:

“YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR”

Ben Türkiye’nin sanayisinden ve iş adamlarının geleceği ile ilgili endişeliyim. Yeni kabinenin şuan ne yapacağını bilmiyoruz. Ama geçen seneki kabineler gibi hareket edeceklerse ben ümitsizim. İş dünyasının, kanunlardan bıktırılması nedeniyle yorulduk, bu yorgunluk da ümitsizliğe çevirdi. Ama yeni kabine iş dünyasının sorunlarını tekrar ele alacaklarsa, bu sorunlarla ilgili iş dünyasındaki insanlarla görüşüp sorunları dinleyeceklerse, gerçekten çare bulacaklarsa bu durum yorgunluğu ümide çevirebilir. Bizim arzumuz istikrarın biran önce yerine gelmesi ve ekonomiye konsantre olmak. Yeni bir takım projelere, atılımlara ihtiyaç var. Hükümetimizin bunların hepsini gerçekleştirmek için çabası olacağından endişemiz yok.

Sektörünün yenilikçi isimlerinden Mehmet Can:

“REFORMLARIN DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUZ”

Son derece olumlu bir kadro oluşturulmuş. Bu kabineden çok memnun kaldım taşlar tam anlamıyla yerine oturmuş. Başbakanından tutun da bakanlar kuruluna kadar incelediğimde gerçekten çok titiz seçilmiş memlekete faydalı işler yapabilecek kişiler var. Ben kabineyi çok olumlu buldum. Reformların devam edeceğine inanıyorum. İş dünyası olarak biz de üzerimize düşen sorumluluk doğrultusunda çalışmalarımızı yükselteceğimizi ifade ediyoruz.

Turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Süleyman Temizci:

“VERİMLİ SONUÇLAR ÇIKACAK”

Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik. Türkiye’nin geleceğinden her zaman ümitliyiz. Çünkü umutsuzluk herkesi kedere götürür. İş dünyasında her zaman umutlu olmak lazım. Bu nedenle yeni kabineden de umutluyuz. Herkes gereğini yaptığı sürece ümidimiz devam eder. Zaten yeni kabinedeki isimlerde gereğini yapacak bilinçteki kişilerden oluşuyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde verimli sonuçlar çıkacağından eminim. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.