Taşların serüveni: 10 Yıllık koleksiyon müzede!

Taşların serüveni: 10 Yıllık koleksiyon müzede!
Malatya'nın Yazıhan ilçesinde yaşayan Mesut Güler, 10 yıldır çevreden topladığı ve farklı olduğunu düşündüğü taşları incelenmesi için çuvalla müzeye götürdü.

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde hikamet eden Mesut Güler, 10 yıldır etraftan topladığı ve farklı olduğunu düşündüğü taşları incelenmesi için çuvalla müzeye götürdü. Taşlara olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Güler müzeye teslim ettiği taşların detaylı incelenmesini istedi.

Yazıhan ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Mesut Güler küçük yaşlarda gökbilimine olan ilgisi sebebiyle kırsal yerlerden topladığı onlarca taşa evinde gözü gibi bakıyor. Taşla hikayesinin gök taşlarına olan ilgisiyle başladığını belirten Güler, incelemesinin düşündüğü bazı taşları ise kent merkezinde olan müzeye getirerek yetkilere teslim etti.

"TAŞLAR MUHAKKAK DEĞERLİ

Gökbilimine olan merakının taşlara yönelttiğini kaydeden Mesut Güler, "Gökbilimine olan ilgilim ve ve merakımdan ötürü küçük yaşlardan beri kırsal yerlerde araştırmalar yaptım. Yaptığım araştırmalarda çok fazla taş topladım bu taşların çok değerli olduğunu zannediyorum. Bazı taşların üzerlerinde yazı ve değişik semboller bulunuyor.. Bugün de bu taşları müzeye getirerek teslim ettim. Taşların yetkili isimler tarafından incelenmesini istiyorum" diye konuştu

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.