"Tataristan-Gabdulla Tukay Fotoğraf Sergisi"

"Tataristan-Gabdulla Tukay Fotoğraf Sergisi"
Sergi, Türk dünyasının önemli şairlerinden Abdullah Tukay'ın doğumun 130. yılı dolayısıyla düzenlenecek anma programı kapsamında 15 Nisan'da açılacak

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası'nın önemli şairlerinden Abdullah Tukay'ın, doğumun 130. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma programı kapsamında, "Tataristan-Gabdulla Tukay Fotoğraf Sergisi" sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, "Tatar edebiyatı ile dilinin babası" olarak kabul edilen ve henüz 27 yaşındayken hayata veda eden Tatar milli şairi Abdullah Tukay'ın 130. doğum günü dolayısıyla, Kültür AŞ. ve İdil Ural Türkleri Derneği tarafından anma programı düzenlenecek.

Attila Küntüz'ün objektifinden "Tataristan-Gabdulla Tukay Fotoğraf Sergisi"nin 15 Nisan'da Kültür AŞ. Genel Müdürlüğü'nde açılışı ile başlayacak programda, Abdullah Tukay’ın sanatçı kişiliği, düşünceleri ve eserleri üzerine, Marmara Üniversitesi Türkiyat araştırmaları Enstitüsü Öğretim Görevlisi Dr. Leysen Şahin, Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülten Urallı ve İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük konuşma yapacak.

Tukay’ın, hayatının anlatıldığı kısa film gösteriminin de yapılacağı etkinlik, Türkiye’de yaşayan Tatar öğrencilerin gösterileri ile sona erecek.

- Abdullah Tukay

Tatar edebiyatının altın devri diye anılan 1905-1917 yılları arasında Tatarca'yı çağdaş bir edebiyat dili haline getiren yazarlardan Abdullah Tukay, sanatçı kişiliği, düşünce adamlığı ve eserleriyle Osmanlı'da ve Türkiye Cumhuriyeti'nde de aydınların dikkatini çekmiş, etkilemiştir. Tukay yalnızca yaşadığı toprakların, içinde doğup büyüdüğü, eserlerini verdiği toplumun ve Tatar halkının şairi değil, Türk dünyasının anıtsal şahsiyetlerinden biri olarak kabul edilmiştir.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.