Tataristan'da İlk Teravih Kılındı

Tataristan'da İlk Teravih Kılındı
KAZAN (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Tataristan Müftü Yardımcısı ve Mercani...

KAZAN (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'da Müslümanlar, ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı.

Tataristan Müftü Yardımcısı ve Mercani Camisi İmamı Mansur Celaletdin AA muhabirine, ülkenin bin 500 ve başkent Kazan'ın 61 camisinde teravih namazının kılındığını söyledi.

Tataristan'daki Müslümanların ramazan ayını özlemle beklediklerini belirten Celaletdin, oruç süresinin 19 saat olacağına dikkati çekti. Buna alışık olduklarını ifade eden Celaletdin, oruçta en mühim faktörün niyet olduğunu dile getirdi.

Bu sene de geçen yıllarda olduğu gibi cami avlularında iftar çadırlarının kurulacağını söyleyen Celaletdin, bu çadırlara herkesin gelebileceğini, kapılarının herkese açık olduğunu bildirdi.

Türkiye'den 40 civarında hafızın geleceğini belirten Mansur Celaletdin, din adamlarını Tataristan'ın çeşitli bölgelerindeki camilere dağıtacaklarını ve bu kişilerin ramazan boyunca görev yapacaklarını kaydetti.

Mansur Celaletdin daha sonra Kazan'ın 1767 yılında kurulan ilk taş camisi olan ve Sovyetler Birliği döneminde bile ibadete açık kalan tarihi Mercani Camisinde ilk teravih namazını kıldırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.