Tavuklu Pilav Yiyene Kitap Hediye

Tavuklu Pilav Yiyene Kitap Hediye
Bahçelievler'de kafe işleten Asım Toprak, evindeki kütüphanesini iş yerine taşıyarak dükkanının önündeki el arabasında sattığı tavuklu pilavdan alan müşterilerine kitap hediye ediyor- Toprak:- "İşletmemiz okullar bölgesinde olduğu için faydalı bir iş yapa

İSTANBUL (AA) - AİŞE HÜMEYRA BULOVALI - Bahçelievler'de kafe işleten Asım Toprak, evindeki kütüphanesini iş yerine taşıyarak dükkanının önündeki el arabasında sattığı tavuklu pilavdan alan müşterilerine kitap hediye ediyor.

Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işletmesinin okullar bölgesinde olması dolayısıyla "faydalı bir iş yapma" düşüncesinden yola çıkarak müşterilere kitap hediye etmek amacıyla "Pilav Alana Kitap Hediye" başlıklı bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Asım Toprak, bir hafta önce başlayan, yerli ve yabancı yazarların popüler kitaplarının yer aldığı kampanyanın bir ay süreceğini kaydetti.

- "Amacımız pilav satışlarını arttırmak değil"

Amaçlarının pilav satışlarını arttırmak olmadığını vurgulayan Toprak, müşterilere kitap hediye ederek toplumdaki okuma oranını yükseltmek istediklerinin altını çizdi.

İlk olarak kampanyayı kendi kitaplarıyla başlattığını anlatan Toprak, şöyle devam etti:

"Kendi mevcut kütüphanemizde çeşitli kitaplarımız vardı. Bunlar rafta durup bekleyeceğine bir şekilde okuyuculara iletelim istedik. Daha sonra mekanımızın devamlı müşterileri bu kampanyayı beğendi. Onlar da bize destek oldu ve ellerindeki kitapları bize getirdi. Ortalama bin kitap olarak kampanyaya devam ediyoruz. Kitaplar raflarda duracağına okuyucularla buluşsun."

Kampanyayla ilgili olumlu geri bildirimler aldıklarını dile getiren Toprak, "Kitabın değerine baktığınızda hem maddi hem manevi anlamda bir pilavdan daha değerli. Pilav aldıktan sonra kitap hediye edince de insanlar mutlu oluyor. Sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar veya arkadaşlarına söylüyorlar. Beklediğimizin ötesinde bir ilgi ve alaka gördük diyebilirim." ifadelerini kullandı.

- "Okuyan nesil önemli"

Müşterilerden gazeteci-yazar İbrahim Erdem Karabulut, kampanyayı çok beğendiğini belirterek, "Bir pilav yiyene bir kitap hediye ediliyor. Bir gün 3 pilav yedim. Hatta buraya öğrenci arkadaşlarımız geliyor, beğendikleri kitaplar oluyor. İşletmeci arkadaşa diyorum ki 'Yeter ki okuma alışkanlıkları oluşsun.' zaman zaman 10 pilav parası ödeyerek kitapları çocuklara veriyorum." diye konuştu.

Karabulut, okuyan bir neslin önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Okumayan nesillerden neler çektiklerimizi biliyorsunuz. Elimden geldiğince de bu kampanyayı destekleyeceğim. Ben de kütüphanemden en az 20 kitabı buraya bağış yaptım. Bu kampanya hem öğretmenlerden hem de öğrencilerden çok ciddi ilgi aldı. İnşallah Türkiye'nin her yerinde bu tarz etkinlikler yapılır."

- "Kampanya yaygınlaştırılmalı"

Bahçelievler'de bir kolejin halkla ilişkiler bölümünde çalışan Tuba Sümer de kampanyadan haberdar olduktan sonra öğrencilerle işletmeye geldiklerini anlatarak, "Kampanyadan haberimiz vardı. Öğrencilerimiz de merak etti. Hem kitap okuma alışkanlığını elde etmek hem de pilavlardan tatmak amacıyla buraya geldik." dedi.

Sümer, kampanyanın diğer işletmeler tarafından da uygulanması ve yaygınlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.