Tayland'da bir imam öldürüldü

Tayland'da bir imam öldürüldü
Tayland'ın güneyinde bir imamın vurularak öldürüldüğü bildirildi

Tayland'ın güneyinde bir imamın vurularak öldürüldüğü bildirildi.

Patani eyaletine bağlı Yaring ilçesi soruşturma memuru Astsubay Narawit Ratchakityothin, AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, 46 yaşındaki imam Abdullah Doe'nin, motosikletiyle camiye giderken, kendisini takip eden kimliği bilinmeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Saldırganın, imamın sırtına tabancayla defalarca ateş ettiğini söyleyen Ratchakityothin, Doe'nin olay yerinde yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Olayın, bölgedeki çatışmalarla ilgisi olmadığını belirten Ratchakityothin, "Bu saldırının, şahsi bir husumet nedeniyle düzenlendiğini sanıyoruz." dedi.

Tayland'ın güneyi, 100 yıldır ayrılıkçı Müslümanların eylemlerine sahne oluyor. 2004'te yeniden patlak veren çatışmalarda 6 binden fazla kişi öldü, 10 binden fazla kişi yaralandı.

Ülkedeki cunta yönetimi, ağustosta, nüfusun yüzde 80'ini Müslümanların oluşturduğu ve siyasi özerklik talep eden güneydeki Patani, Yala ve Narativat eyaletleriyle görüşmelere başlayacağını duyurmuştu ancak henüz bir gelişme kaydedilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.