Tayland'daki Bombalı Saldırı

Tayland'daki Bombalı Saldırı
Başkent Bangkok'ta 17 Ağustos'ta düzenlenen bombalı saldırının uluslararası terörizmle değil insan kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu belirtildi

BANGKOK (AA) - Tayland polisi, başkent Bangkok'ta 17 Ağustos'ta düzenlenen bombalı saldırının uluslararası terörizmle değil insan kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu bildirdi.

Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, uyruğu henüz belli olmayan 28 yaşındaki zanlının insan kaçakçılığıyla bağlantısının tespit edildiğini söyledi.

Zanlının evinde 200'den fazla sahte pasaport ele geçirildiğini belirten Thavornsiri, "Bu yasa dışı göçmenleri üçüncü ülkelere gönderen bir sahte pasaport şebekesi" diye konuştu.

Polis şefi Somyot Pumpanmuang ise asker ve polis tarafından ortaklaşa yapılan operasyonda şüphelinin askeri bir karargahta ifadesinin alındığını belirterek, "Zanlı bir yabancı fakat hiçbir uluslararası terörist grupla bağlantısı yok" dedi.

Polisin Tayland'da uzun yıllar yaşayan ve zanlıyla bağlantısı olduğu tahmin edilen şüphelileri aradığını kaydeden Pumpanmuang, "İstihbaratımız kim olduklarını, eylemi hangi amaçla yaptıklarını ve hangi suç şebekesiyle bağlantılı olduklarını biliyor" diye konuştu.

Bir diğer güvenlik kaynağı, Tayland polisinin yaklaşık bir haftadır telefon kayıtlarını incelemeye almasının ardından zanlının gözaltına alındığını söyledi.

Taylandlı yetkililer, saldırının sorumlusu olarak yakalanan kişinin Türk pasaportu taşıdığını açıklamış, daha sonra zanlının üzerinden çıkan Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun sahte olduğu tespit edilmişti. Türkiye, Tayland makamlarından iddialara ilişkin diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine, Interpol aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunmuştu.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, 17 Ağustos Pazartesi günü, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda, 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.