Tayland'ın Koh Tachai Adası turizme kapatılıyor

Tayland'ın Koh Tachai Adası turizme kapatılıyor
ANKARA (AA) - Tayland, Koh Tachai Adası'nı koruma altına almak amacıyla turizme kapatacağını duyurdu.Bangkok Post'ta yer alan habere göre, yetkililer, Phang...

ANKARA (AA) - Tayland, Koh Tachai Adası'nı koruma altına almak amacıyla turizme kapatacağını duyurdu.

Bangkok Post'ta yer alan habere göre, yetkililer, Phang Nga Körfezi açıklarındaki adanın, doğasına ve doğal kaynaklarına zarar verdiği gerekçesiyle turizme kapatılacağını belirtti.

Haberde, Tayland'ın neredeyse tüm deniz ulusal parklarının, mayıs ayının ortasından ekim ayının ortasına kadar, muson zamanında kapalı kalacağı ancak Similan Ulusal Parkı'nın bir bölümü olan Tachai'nin tekrar açılmayacağı ifade edildi.

Milli Parklar, Yaban Hayatı ve Bitki Koruma Bölümü Genel Müdürü Tunya Netithammakul, gazeteye yaptığı açıklamada, "Hasar onarılmayacak boyuta ulaşmadan önce, turizm faaliyetleriyle zarara uğramadan, hem adadaki hem denizdeki çevrenin rehabilite edilmesi için adayı kapatmak zorundayız." dedi.

Turistlerin ilgi gösterdiği ve dalış faaliyetleri ile meşhur Koh Tachai Adası'nın yaklaşık 70 kişiyi barındırabildiği ancak bazen bu sayının gıda tezgahları ve tur tekneleriyle bine yükseldiği kaydedildi.

Tayland, kumsalları ve adalarıyla yıl boyunca on milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.