Tayvan, 41 Çinli balıkçıyı göz altına aldı

Tayvan, 41 Çinli balıkçıyı göz altına aldı
KUALA LUMPUR (AA) - Güney Çin Denizi'nde kaçak avlanan 41 Çinli balıkçının Tayvanlı yetkililer tarafından gözaltına alındığı bildirildi....

KUALA LUMPUR (AA) - Güney Çin Denizi'nde kaçak avlanan 41 Çinli balıkçının Tayvanlı yetkililer tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Yerel basında yer alan habere göre, Çinli balıkçı teknelerinin anlaşmazlığa konu olan Pratas adaları çevresinde kaçak mercan avcılığı yaptığı tespit edilen balıkçı teknelerine, Tayvan sahil güvenlik güçleri tarafından el koyuldu.

Hafta başında alınan ihbar üzerine harekete geçen sahil güvenlik güçlerinin, 41 Çinli balıkçıyı da gözaltına aldığı belirtildi.

Çin bandıralı balıkçı teknelerinde 21 tür ve 15 ton mercan, 400 kilogram deniz kabuklusu ve nesli tükenmek üzere olan kaplumbağaların, ayrıca balıkları öldürmek için kullanılan 40 kilogram kimyasal madde ele geçirildiği kaydedildi.

Tayvan'ın 400 kilometre kadar güneyinde bulunan, tartışmalı Pratas Adaları aynı zamanda Dongsha Adaları olarak biliniyor. Bölgede iki mercan kayalığı da bulunuyor. Tayvan'ın ulusal park statüsü verdiği adalar, Pasifik ve Hint okyanusları arasındaki deniz trafiği üzerinde yer alıyor.

Tayvanlı savcıların, kaçak avlanan balıkçıları doğal yaşamı koruma kanunu çerçevesinde yargılayacağı belirtiliyor. Suçlu bulunmaları halinde balıkçıların para cezasının yanı sıra bir yıla varan hapis cezası alabileceği kaydediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.