Tayvan'da bıçaklı saldırgan idam edildi

Tayvan'da bıçaklı saldırgan idam edildi
TAİPEİ (AA) - Tayvan’da 2014'te başkent Taipei’deki bir metro istasyonunda dört kişiyi bıçakla öldüren mahkum idam edildi.Adalet Bakanlığının internet...

TAİPEİ (AA) - Tayvan’da 2014'te başkent Taipei’deki bir metro istasyonunda dört kişiyi bıçakla öldüren mahkum idam edildi.

Adalet Bakanlığının internet sitesinden yayımlanan açıklamada, 23 yaşındaki Çıng Çien'in dün gece idam edildiği bildirilirken, infaz için hangi yöntemin kullanıldığına dair bilgi verilmedi.

Tayvan resmi haber ajansı CNA haberinde, Çıng'ın vurularak öldürüldüğü ve başkent Taipei’nin dışındaki hapishanede üç silah sesi duyulduğu ifade edildi.

Ölüm cezası karşıtları infazla ilgili eleştirilerini dile getirirken, Adalet Bakanlığı, suçun ciddiyeti ve toplumun beklentileri doğrultusunda sosyal adaleti sağlamak için infazın gerekli olduğunu belirtti.

Taipei’deki bir metro istasyonunda iki yıl önce meydana gelen olayda, Çıng, etrafa bıçakla rastgele saldırarak dört kişinin ölümüne 22 kişinin ise yaralanmasına yol açmıştı.

Olay sonrası pişman olduğunu söyleyen üniversitesi öğrencisi Çıng, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "etkileyici bir şeyler yapmak istedim." ifadesini kullanmıştı.

Şiddet içeren suç oranının çok düşük olduğu Tayvan'da, yaşanan bıçaklı saldırının idam cezasına olan kamuoyu desteğini arttırdığı belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.