Tayvan'da savunma harcamaları artıyor

Tayvan'da savunma harcamaları artıyor
BANGKOK (AA) - Tayvan'da son üç yılda savunma harcamalarının arttığı bildirildi. Taiwan News'da yer alan habere göre, Savunma Bakanlığı...

BANGKOK (AA) - Tayvan'da son üç yılda savunma harcamalarının arttığı bildirildi.

Taiwan News'da yer alan habere göre, Savunma Bakanlığı sözcüsü Luo Shou-he, savunma harcamalarında son üç yılda artış olduğunu, öte yandan harcamaların gayrisafi milli hasılanın yüzde 3'ünden azına tekabül ettiğini açıkladı.

Luo'nun açıklaması, ABD Savunma Bakanlığının yıllık raporunun yayınlanmasının ardından geldi. Raporda, Tayvan'da savunma harcamalarının gayrisafi milli hasılanın yüzde 2'sini oluşturduğu, Çin'in harcamalarının ise Tayvan'ınkinin 14 katı olduğu kaydedildi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Luo ayrıca Tayvan hükümetinin, gelecek yıllarda ulusal savunma sistemi geliştirilmesi için silah harcamaları için başka kaynaklar kullanacağını ifade etti.

ABD Savunma Bakanlığının raporunda, Tayvan'ın savunma harcamalarını artırması tavsiyesi de yer aldı. Tayvanlı üst düzey bir askeri yetkili, savunma harcamalarının artırılmasının, hükümetin genel bütçesi içinde değerlendirildiğini belirterek Tayvan'ın askeri harcamalar konusunda Çin ile yarışmasının mümkün olmadığını, mevcut savunma bütçesini en iyi şekilde kullanmayı hedeflediğini söyledi.

Yetkili, gelecek yıllarda savunma harcamalarının artacağını ancak bunun sınırlı bir artış olacağını vurgulayarak yeni hükümetin en önemli görevinin Tayvan Boğazı'nda istikrarın sürdürülmesine yönelik çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.

Tayvan'da 2016 yılında savunma harcamalarının yüzde 2,3 arttığı, bunun gayrisafi milli hasılanın yüzde 2,4'üne tekabül ettiği belirtildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.