Tbmm Başkanvekili Aydın:

Tbmm Başkanvekili Aydın:
"Bütün terör örgütlerini kucaklayarak bize karşı maşa olarak kullanan Avrupa'nın, Almanya'nın maalesef dünya barışına ve Avrupa huzuruna katkı vermediğini artık herkesin görmesi lazım"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bütün terör örgütlerini kucaklayarak bize karşı maşa olarak kullanan Avrupa'nın, Almanya'nın maalesef dünya barışına ve Avrupa huzuruna katkı vermediğini artık herkesin görmesi lazım." dedi.

Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Gölgeli, Elmalı, İkizce ve Yapraklı köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ahmet Aydın, Gölgeli köyü ziyareti sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'nın son dönemlerde Türkiye karşıtı tutumunu çok net bir şekilde gördüklerini, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in suçluluk psikolojisi ile hareket ettiğini belirtti.

Almanya'nın AB'nin tek sorumlu mercisi gibi karar verdiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Almanya zaten bize karşı takındığı tavırlar ve yaptığı faaliyetlerle suçüstü yakalanmıştır. Almanya'nın terör örgütlerine nasıl ev sahipliği yaptığını çok iyi biliyoruz. FETÖ mensuplarını nasıl bağırlarına bastıklarını biliyoruz. 4 bin 500'e yakın terör örgütü mensubunun dosyası mevcut. Fakat Almanya bize hiç birini iade etmiyor. Bütün terör örgütlerini kucaklayarak bize karşı maşa olarak kullanan Avrupa'nın, Almanya'nın maalesef dünya barışına ve Avrupa huzuruna katkı vermediğini artık herkesin görmesi lazım."

Aydın, Türkiye'ye karşı hareket eden bir çok terör örgütünün batıdan beslendiğini çok iyi bildiklerini vurgulayarak, Avrupa'nın adeta bir haçlı ittifakında birleştiğini kaydetti.

Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasının, başta terör sorunu olmak üzere tüm sorunları çözmesinin batıyı ve Almanya'yı rahatsız ettiğini savunan Aydın, "Almanya tamamen suçluluk psikolojisi ile hareket ediyor ve kendi yaptıklarını görmezden gelerek Türkiye'nin önünü kapatmaya çalışıyor. Bugün Almanya'nın içinde bulunduğu psikolojik durum gerçekten analiz edilmelidir." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.