Tbmm Başkanvekili Aydın İzmir'de

Tbmm Başkanvekili Aydın İzmir'de
Aydın: - "(Bild gazetesinin 'Atatürk olsa hayır derdi' başlığı) Atatürk bugün olsaydı güçlü Türkiye adına, tam bağımsızlık adına 'evet' derdi. O hayırcıları sandığa gömerdi"- "Herhangi bir sandık değil 16 Nisan sandığı. Bugüne kadar çokça seçim yaptık, re

İZMİR (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Avrupa'nın güçlü bir Türkiye istemediği için "hayır'a destek verdiğini belirterek, "Bild gazetesi 'Atatürk yaşıyor olsaydı hayır kullanırdı' diyor. Atatürk, muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılmasını, tam bağımsız bir Türkiye istemez miydi? Atatürk bugün olsaydı güçlü Türkiye adına, tam bağımsızlık adına 'evet' derdi. O 'hayır'cıları sandığa gömerdi." dedi.

Torbalı ilçesinde, belediye öncülüğünde düzenlenen etkinlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Aydın, Türkiye'nin çok tarihi bir süreçten geçtiğini belirtti.

16 Nisan'da seçmenin önüne sıradan bir sandık gelmeyeceğine dikkati çeken Aydın, "Herhangi bir sandık değil 16 Nisan sandığı. Bugüne kadar çokça seçim yaptık, referandum yapıldı. Son 100-150 yılda önümüze gelebilecek en önemli, en tarihi nitelikteki sandıklardan biri. Çünkü Türkiye artık kabına sığmıyor. Eski Türkiye'nin hastalıklarından, prangalarından, sırtındaki kamburlardan kurtulmak istiyor. Bu millet geleceğe hedef çizmiş. Önündeki tüm engellerin kaldırılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Aydın, "Rejim değişiyor" gibi algı operasyonları yapıldığını vurgulayarak, rejimi, cumhuriyeti güçlendirecek bir hükumet sistemi istediklerini bildirdi. Aydın, Türkiye'de bugüne kadar normal zamanda anayasa yapılamadığını, darbecilerin kendilerine göre anayasa yaptığına değinerek, şöyle devam etti:

"Biz ilk defa sivil inisiyatifle, bu milleti engel olan tüm rahatsızlıklardan kurtaralım istiyoruz. Çok partili dönemde 67 yıl içerisinde 5 darbe olmuş. Her darbe bu milleti geriye götürmüş, siyasi, ekonomik krizler olmuş. Bu sistemde yamalı bohçaya dönüşmüş bir şekilde 3 aylık, 6 aylık hükumetler olmuş. 65 hükumetin 34'ünün ömrü 1 yıldan az sürmüş. Pek çoğu da koalisyon hükumeti. 7 Haziran'da bir hükumet kuramadık, seçim hükumeti kuruldu. Koalisyon dahi kuramadık. Ülkenin başına kara bulutlar çöktü. Terör hortlamaya, ekonomi dalgalanmaya başladı. Bu milletin ferasetiyle sorun çözüldü. 1 Kasım'da da 7 Haziran'daki gibi bir sonuç çıkmış olsaydı Türkiye'nin durumu ne olurdu? Allah korusun başına herşey gelebilirdi. Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürmek, iç karışıklıklara yöneltmek, kendi problemleriyle baş başa getirmek için ciddi uğraş verenler var. Diyoruz ki artık istikrar olsun. Bu milletin zaman, enerji kaybetmeye tahammülü yok. Onlar aya giderken, biz iç sorunlarla kaldık yaya. Hep sorunlar üretildi."

AK Parti'nin de parti kapatma davaları, 27 Nisan e-muhtıra, Gezi, 17/25 Aralık, Kobani bahanesiyle sokakların kan gölüne dönüştürülmesi ve 15 Temmuz gibi olaylar yaşadığına dikkati çeken Aydın, "Niye AK Parti'ye karşı bu kadar darbe girişimi yapıldı. Aslında bu millete karşıydı. Bu milletin büyümesini, kalkınmasını aydınlanmasını, yeniden dirilişini onlar kabul etmediler. Şimdi Türkiye hedeflerine ulaşsın diyoruz. İstikrar olmazsa ne istikbal, ne istiklal olur. istikrarı temin etmeni yolu bu sistem değişikliğinden geçiyor." diye konuştu.

-"Mevcut sistem daha uygun"

Aydın, cumhurbaşkanının mevcut sistemdeki yetkilerinin, getirilecek düzenlemeye göre daha fazla olduğunu belirterek, "Öyle anlatıyorlar ki diktatörlüğün yolu açılıyor. Asıl birileri diktatör olmak istiyorsa mevcut sistem daha uygun." ifadesini kullandı.

Mevcut sistemden meclisi direkt hükümetin çalıştırdığını aktaran Aydın, meclisin hükumetten habersiz tek bir kanun yapamayacağını, hükümetin onay vermediği tek bir denetimin sonuca ulaşamayacağını dile getirdi.

Aydın, meclisin şu anda hükumete bağlı olduğunu belirterek, kuvvetler ayrılığının bulunmadığını bildirdi. Mevcut sistemde yasamanın yürütmenin tekelinde bulunduğuna işaret eden Aydın, cumhurbaşkanının, isterse yasamayı da yürütmeyi de tek eline alabilecek durumda olduğu görüşüne yer verdi.

Halk oylaması sürecinde Avrupa'da gazetelerin Türkçe başlıklarla çıkmaya başladığına işaret eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayemizde Avrupa Türkçe öğrenmeye başladı. Tüm terör örgütlerini bağrına basan, hayır kampanyaları düzenleyen Avrupa 'evet' diyenlere itlerini, atlarını saldırtıyor. Avrupa şunu bilsinki bu millet tanklara göğüsünü siper etmiş, ne itlerinden ne atlarından korkacak. Avrupa güçlü bir Türkiye istemiyor. İpi elinde olan bir Türkiye istiyor. Dünya 5'ten büyük demeye başladığın zaman, mazlumların, mağdurların gönlünü okşadığın zaman, 10 büyük ekonomiden biri olacağım dediğin zaman büyük projeleri gerçekleştirdiğin zaman Avrupa seni istemez. AB ayrılıyor ama Haçlı ittifakı kuruluyor. Bild gazetesi 'Atatürk yaşıyor olsaydı hayır kullanırdı' diyor. Atatürk muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılmasını, tam bağımsız bir Türkiye istemez miydi? Atatürk bugün olsaydı güçlü Türkiye adına, tam bağımsızlık adına 'evet' derdi. O hayırcıları sandığa gömerdi. Avrupa güçlü bir Türkiye istemediği için 'hayır'a destek veriyor."

Programa AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ile Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de katıldı.

Aydın, daha sonra Torbalı Belediyesini ve esnafı ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.