TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
TBMM Başkanvekili Bahçekapılı ile AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri, geçen yıl görevi başında şehit edilen savcı Kiraz'ı andı

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ile AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri, geçen yıl görevi başında şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ı andı.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, şehirdeki parti üyelerine baskı yapıldığını ve bazılarının gözaltına alındığını öne sürdü.

Ağrı'nın, yaşam kalitesi bakımından 81 il içinde 79. sırada yer aldığını ve ilin sürekli göç verdiğini ifade eden Taşdemir, buraya atanan kamu görevlilerinin de yaşam koşullarının yetersizliği gerekçesiyle kısa bir süre çalıştıktan sonra tayinlerini istediklerini söyledi.

Düziçi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle söz alan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ise Düziçi'nin 96 yıl önce düşmanı kovduğunu anımsatarak, Anadolu topraklarının öneminin gelecek kuşaklara da aktarılmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Durmuşoğlu, "Dünün hesaplarını kapatamayan hainler şimdi de dünyanın birçok yerinde bombalarını patlatarak planlarını uygulamak istiyorlar. Aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de kandan beslenenlere adeta bir yumruk gibi cevabını veriyor ve vermeye devam edecektir. 96 yıl önce Düziçi'ni bizden koparmaya çalışan çeteler ve istilacılar nasıl başarısız olmuşsa bugün de yurt dışıyla iş birliği yaparak ülkemizde kaos ortamı oluşturmaya çalışan çeteler mutlaka başarısız olacaktır." dedi.

Kırklareli'nin sorunları hakkında konuşan CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan da Trakya'da 2 bin 500 civarında fabrika bulunduğunu ve bu fabrikalarda endüstri meslek lisesi mezunlarının çalıştırılmak istendiğini söyledi. Kayan, bölgedeki bir endüstri meslek lisesinin ise imam hatip okulu yapılmak üzere kapatıldığını belirtti.

Bugünün aynı zamanda 31 Mart vakasının yıl dönümü olduğunu anımsatan Kayan, "Bugün bu konuda hevesleri olanlar var, ülkemizi tekrar geriye götürmeye gayret edenler var." iddiasında bulundu.

- Teröre lanet

Başkanvekili Bahçekapılı ise geçen yıl görevi başında şehit edilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rahmet ve saygıyla andığını dile getirdi. Bahçekapılı, terörü bir kez daha şiddetle lanetlediğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Kiraz'a rahmet dileyerek, "Bu hadise ibretlerle dolu bir hadisedir, daima da ibret olmaya, bize ders vermeye devam edecektir. Terörün fırsat bulduğunda ne denli bir azgınlık, ne denli bir alçaklık cüretine erişebileceğini, kalkışabileceğini gösteren bu elim saldırı, sadece merhum değerli savcımıza değil Türk yargısına, Türk demokrasisine ve Türkiye'deki tüm vatandaşlarımıza dönük bir saldırıdır." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın kararlılıkla terörün karşısında durulması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin terörden çekmeye ve bunun ağır bedellerini ödemeye devam ettiğini söyledi.

Kiraz'a, Allah'tan rahmet dileyen Gök, "CHP olarak bugüne kadar adını koyarak, 'ama'sız, PKK, DHKP-C, IŞİD ya da adı bilinen bütün terör örgütleri ne ise hepsinin yapmış olduğu bütün terör olaylarını lanetliyoruz. CHP, terör karşısında her zaman olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşen görevi yapmaya devam edecektir." görüşünü dile getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Kiraz'ı rahmetle andığını dile getirerek, bugüne kadar meydana gelen bütün terör eylemlerini lanetlediğini belirtti.

Terörle mücadelenin topyekün yapılması ve kararlı bir tutum takınılması gerektiğini ifade eden Akçay, Hükümetin kapsamlı bir terörle mücadele programının olmadığını öne sürdü.

- Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu tişört

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise bugünün İran'da 1947'de idam edilen Gazi Muhammed'in ölüm yılı olduğunu hatırlatarak, bütün "katliamlara" karşı durduklarını söyledi.

Öte yandan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın, Sur'da yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin fotoğrafı basılı tişört giydiği ve siyah kurdele taktığı görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.