TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
MHP Grup Başkanvekili Vural:- "Milletimize, Türk milliyetçiliği gibi bu kutsal davayı bırakan, fikirleriyle, ülküleriyle Türk kültürüne, tarihine, siyasetine istikamet veren Başbuğ'muzun yetiştirdiği milyonlarca Ülkücü, onun ideallerini ve eserlerini yaşa

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Milletimize, Türk milliyetçiliği gibi bu kutsal davayı bırakan, fikirleriyle, ülküleriyle Türk kültürüne, tarihine, siyasetine istikamet veren Başbuğ'muzun yetiştirdiği milyonlarca Ülkücü, onun ideallerini ve eserlerini yaşatmaya devam edecektir." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 3 Nisan Karabük’ün Kuruluş Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, seçim bölgesinin tarihi, kültürel ve ekonomik yaşamına ilişkin bilgi verdi.

Regaib Kandili münasebetiyle gündem dışı söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan da perşembe gecesinin Regaib Kandili olduğunu belirterek, vatandaşların kandilini Türkçe ve Kürtçe kutladı.

Aslan, Müslümanlar için kutsal sayılan üç aylarda insan öldürmenin çok büyük günahlardan kabul edildiğini belirterek, "Üç ayların hürmetine ölümleri durdurmak için elimizden geleni yapmalıyız. Barışta mutlak hayır vardır." ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu Alparslan Türkeş'in vefatının 19. yılı nedeniyle yaptığı konuşmada, Türkeş'in hayatına dair kısa bilgi verdi.

Türkeş'in Türkiye'nin siyasetine ilişkin sözlerinden örnekler veren Vural, "Milletimize, Türk milliyetçiliği gibi bu kutsal davayı bırakan, fikirleriyle, ülküleriyle Türk kültürüne, tarihine, siyasetine istikamet veren Başbuğ'muzun yetiştirdiği milyonlarca Ülkücü, onun ideallerini ve eserlerini yaşatmaya devam edecektir." diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Hamzaçebi de TBMM Başkanlık Divanı olarak Türkeş'i rahmetle andıklarını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.