TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
CHP'nin terör olaylarına ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - CHP'nin, terör olaylarının bütün yönleriyle araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

CHP, Danışma Kurulu'nda oybirliği sağlanamaması nedeniyle araştırma önergesinin görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a taşıdı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye'nin uzun yıllardır terörle mücadele konusunda deneyimi ve birikimi olan bir ülke olduğunu dikkati çekerek, "35 yıllık mücadeleyi boşa çıkaran bir politika izlediniz." dedi.

İnce, "İntikam duygusu, birlikte yaşama hayaline, birlikte yaşama idealine harç koymayacaktır, çözüm olmayacaktır. Silah varsa, şiddet varsa, bomba yüklü araç varsa çözüm yoktur. Çözüm akıldadır, çözüm sağduyudadır, çözüm uzlaşmadadır, çözüm insan yaşamına olan saygıdadır." değerlendirmesini yaptı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, içeride ve dışarıda bütün teröristlere karşı iradenin sağlam durması gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin terörle mücadele konusunda 30 yıldan fazla birikimi var. Türkiye'nin, Avrupa'dan, şuradan buradan terörle mücadele konusunda tecrübe almaya ihtiyacı yoktur." diye konuştu.

Erdoğan, terörle mücadelenin sadece Silopi, Nusaybin ve Cizre'de yapılamayacağını, terörist nerede varsa orada yapılacağını kaydederek, Kandil'deki, Suriye'deki veya başka yerdeki teröristlerle de mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Kürt meselesinin sadece bugünün sorunu olmadığını, 100 yıllık sorunun 80 yılında CHP'nin olduğunu ve CHP'nin bunu görmezden geldiğini söyledi.

Yıldırım, "Halen ara ara CHP'nin, SHP'nin raporuna atıfta bulunmasını dinlemekten ve yeni bir çözüm önerisi sunmamasından büyük üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. O köprünün altından çok su aktı." şeklinde konuştu.

Ahmet Yıldırım, "Oraya sürülen asker, polis, özel harekatçıların ne için öldüğünü, duygu dünyalarının ne olduğunu ben bilemem. Ama Sayın İnce ifade ettiği için; oraya onları sürenlerin niyeti vatan savunması için değil, saray savunması içindir. En nihayetinde, bu gençlerimiz vatan için değil, saray için ölmektedirler." ifadelerini kullandı.

- "Kürt sorunu dağda, bayırda, adada çözülmez"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Parlamento'da Kürt meselesinin çözümüne yönelik CHP'den daha tutarlı politika izleyen parti olmadığını savundu.

Altay, "Kürt sorunu dağda, bayırda, adada çözülmez. Kürt sorunu bu Parlamento'da çözülür" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, hiçbir devletin, hiçbir iktidarın kendi ülkesinde çatışmanın olmasını, insanların hayatını kaybetmesini istemeyeceğini ama dünyada her devletin, her iktidarın, ülkesine yönelik bir saldırganlık olursa buna karşı mücadele etme görevi ve sorumluluğuyla davranacağını, bunun ahlaki görevi olduğunu ve Türkiye'nin yaptığının da bu olduğunu dile getirdi.

Bostancı şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'nin bazı şehirlerinde 'öz yönetim' adı altında fiili bir durum yaratmak amacıyla bir terörist saldırganlık ortaya çıkmıştır. Buna karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bugün ondan sorumlu olan iktidar, bu görevi yerine getirmek mecburiyetindedir. Yaptığımız budur. Sayın Yıldırım, saraydan bahsediyor. Sayın Yıldırım'ın saray diyerek kendi aklınca bir parça rencide etmeye çalıştığı o yerde oturan insan, milletin iradesiyle seçilmiş birisidir. Vatan savunmasından da sorumludur."

- "Teröre sadece karşı çıkılır"

AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu da terörle mücadelenin sadece hükümetin değil, o ülkede yaşayan herkesin ortak meselesi olduğunu söyledi.

Terörle mücadelede siyasi rekabetin, oy kaygısının düşünülemeyeceğini belirten Babuşcu, "Teröre sadece karşı çıkılır. Teröre mazeret üretilmez. Terörü konuşurken HDP'lilere doğrusu bir sözüm yok. Onlar zaten Kandil'in vesayeti altında, kendi ışıklarını yitirmiş ve Kandil'in emrinde bir konumu muhafaza ediyor. Açıkça PKK terörüne destek oluyorlar. İlginç ve acı olan, CHP'nin de HDP ekseninde bir yere gelmiş olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Daha sonra HDP'nin, taşeron işçilerin sorunlarının araştırılması amacıyla verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de ele alındı. Öneri, kabul edilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.