TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
HDP'nin emekli vatandaşların sorunları konusundaki önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda HDP'nin emekli vatandaşların sorunları konusundaki araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Partisinin grup önerisi üzerine bir konuşma yapan HDP Diyarbakır Milletvekil Nimetullah Erdoğmuş, bugün emeklilere sunulan iyileştirmelerin yeterli olmadığını belirterek, Türkiye'de birçok ülkenin nüfusundan fazla sayıda emeklinin bulunduğunu ifade etti.

Sosyal adalet ve eşitliğin önemine değinen Erdoğmuş, emeklilerinin haklarının Meclis tarafından ele alınmasını ve onları memnun edecek bir seviyede tutulmasını istedi.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, iktidarları döneminde emeklilerin mali ve sosyal haklarında ciddi iyileştirmeler sağladıklarını belirterek, emeklileri enflasyona ezdirmemeye özen gösterdiklerini kaydetti.

Asgari ücreti ve 65 yaş aylığını yükselttiklerini, 11 milyon emekliye banka promosyonu verilmesi konusundaki çalışmanın ise devam ettiğini vurgulayan Uslu, "Emekliler için yapılacak çok şey var." dedi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "Türkiye'nin vasatlıklara hapsedildiğini" savunarak, bunun sonucunda da ülkenin orta gelir tuzağında yer aldığını ve yıllık kişi başı 9 bin dolar civarında bir gelirle yaşandığını ifade etti.

Türkiye'nin aynı zamanda bir orta gelirsizlik tuzağına da hapsedildiğini ileri süren Böke, vatandaşların, emeklerinin karşılığını alamadığını ve servet dağılımından da mahrum bırakıldığını anlattı.

OECD'nin yayınladığı gelir dağılımı rakamlarına göre, Türkiye'nin en kötü gelir dağılımına sahip ilk 3 ülke arasında yer aldığını aktaran Böke, emeklilerin, hakettiklerini alamadıkları bir düzende yaşadıklarını savundu.

TÜİK verilerine göre, her 100 emekliden 33'ünün çalışmaya devam etmek zorunda kaldığını vurgulayan Böke, acilen yeni bir ücret politikasına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan da ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan emeklilerin yaşam standardını yükseltmeyi öncelikli görev saydıklarını ve bu kapsamda önemli çalışmalar yapıldığını aktardı.

Öte yandan, MHP'nin, engellilerin sorunlarının araştırılmasına yönelik araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de kabul edilmedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.