TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
Türkiye ile BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi Arasında Türkiyede Bir Ülke Ofisi Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı kabul edildi

TBMM (AA) - Türkiye ile BM İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi Arasında Türkiyede Bir Ülke Ofisi Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı yasalaştı.

Tasarının Genel Kuruldaki görüşmelerinde söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, uluslararası anlaşmaları uygun bulduklarını fakat bu anlaşmaları özümseyemediklerini ifade etti.

Halkın haber alma özgürlüğünün hiçbir şartta engellenmemesinin bir zorunluluk olduğunu ifade eden Erkek, Can Dündar'a adliye önünde silahla ateş açılmasına da değindi. Erkek, şöyle devam etti:

"O gün Can katlini belki önleyebildik adliye dışarısında ama adliye içerisinde verilen kararla basın ve ifade özgürlüğü maalesef katledildi. 6 Mayıs'ta bu üzücü olayı hep birlikte yaşadık. Bu olayın sorumluları gazetecileri hedef gösterenler, masumiyet karinesini tanımayanlar, hukuku askıya alanlar, düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne saygısı olmayanlar, insanları ötekileştirenler ve hedef gösterenlerdir. Ben bu olay sebebiyle Sayın Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar'ı gerçekten yürekten kutluyorum. Evet, ülkemizi çağdaş uygarlığa, inisiyatif alan çağdaş ve cesur kadınların taşıyacağına inancım da tamdır."

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Romanların eğitim, barınma, ayrımcılık gibi sorunlarının olduğunu, çocuklarını okula gönderemediklerini defalarca söylediklerini ancak hazırlanan eylem planında bütçenin olmadığını savundu.

Purçu, "Kandırmayın bizi artık. 19 sayfa strateji belgesi yapmışsınız bunun neresinde samimiyet var." diye konuştu.

Tasarının kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.