TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı görevlendirmeler Anayasa'ya, milletin iradesine ve hukuka uygundur. Başbakan için, 'iş akdi kaldırılmıştır' demek, son derece yanlıştır"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görevlendirmelerin Anayasa'ya, milletin iradesine ve hukuka uygun olduğunu belirterek, "Başbakan için, 'iş akdi kaldırılmıştır' demek, son derece yanlıştır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 1864 Çerkes sürgününün yıl dönümü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, Osmanlı döneminde bir milyonun üzerinde Çerkes'in gemilere bindirilerek sürgüne gönderildiğini, 500 bininin de yollarda hastalıklardan ve başka nedenlerden öldüğünü söyledi.

Bilgen, "Çerkeslerin bu yaşadığı soykırımdır, bu yer değiştirme değildir." dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Müzeler Haftası ve Çorum müzeleri hakkındaki konuşmasında, gündem bu kadar yoğunken "Müzeler Haftası nereden çıktı?" diye sorulabileceğini belirterek, "Bakanlık da böyle düşünmüş olacak ki kutlamalarda bu haftayı geçiştirecek." diye konuştu.

Müzelerin toplumun hafızası olduğunu ifade eden Köse, nüfusu 318 milyon olan ABD'de maçlar da dahil bütün eğlence yerlerini 2011 yılında 485 milyon kişi ziyaret etmişken, müzeleri nüfusunun üç katı olan 850 milyon kişinin gezdiğini söyledi.

CHP'li Köse, nüfusu 80 milyon olan Türkiye'de ise 2015 yılında müzeleri 28 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Köse'nin, "Cumhurbaşkanı, Başbakanın iş akdini feshetti" sözlerine yanıt verdi.

Milletin oyları ile Cumhurbaşkanlığı makamına seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı görevlendirmelerin Anayasa'ya, milletin iradesine ve hukuka uygun olduğunu vurgulayan Bostancı, "Sayın Başbakanın görevlendirilmesi de 1 Kasım seçimlerinin neticesidir. Sayın Başbakan için, 'iş akdi kaldırılmıştır' demek, son derece yanlıştır. AK Parti'nin bu milletle akdi vardır; bu da iş değil hizmet aktidir ve bunu da sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Tekrar kürsüye gelen Tufan Köse, hizmet akdi ile iş akdinin aynı olduğunu belirtti.

"Dünyanın, Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok. Cumhurbaşkanı, Başbakanı bir şekilde görevden almıştır, ben buna 'iş akdi feshedilmiştir' diyorum, siz başka bir şey diyebilirsiniz. Ben bunu küçük düşürmek için söylemedim ama Türk demokrasisi bundan yara aldı." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise yaptığı gündemdışı konuşmada, Çankırı iline yapılan yatırımları anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.