Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
Genel Kurulda bu hafta "Torba Teklif" kanununu görüşülecek

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda bu hafta, kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Öneriyle, milyonlarca kişiyle ilgili düzenlemeleri içeren ve kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ilk sırasına alındı.

Bununla birlikte bazı uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına dair kanun teklifleri de gündemine ön sıralarına alındı.

Genel Kurul, bu hafta "torba kanun" teklifinin bitimine kadar çalışacak. Teklifin görüşmelerinin bitirilememesi durumunda, Genel Kurul, 24 Şubat Cuma günü de toplanacak.

"Torba Kanun", vergiye uyumlu mükelleflere yüzde 5 indirim, ahilik sandığı kurulması, yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası, TEDAŞ ve tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılması gibi önemli konularda düzenlemeler içeriyor.

Öneri üzerinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, teklifin olumlu düzenlemeler içerdiğini ve destekleyeceklerini belirtti.

Altay, emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının da Meclis referandum için ara vermeden mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.