Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "Sanki CHP bir zafer kazanmış edasıyla hareket etmeye çalışıyor. 16 Nisan akşamı istifa sesleri bizim genel merkezimiz önünde değil sizin genel merkezinizin önünde yankılandı"- CHP Grup Başkanvekili Özel:- "Bizim inandığım

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucu konusunda, "Sanki CHP bir zafer kazanmış edasıyla hareket etmeye çalışıyor. 16 Nisan akşamı istifa sesleri bizim genel merkezimiz önünde değil sizin genel merkezinizin önünde yankılandı." dedi.

AK Parti, TBMM Genel Kurulu gündemindeki bazı tasarıların sırasını değiştiren grup önerisini Genel Kurula getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucunun tartışmalarının hala devam ettiğini söyledi.

Anayasa değişikliğinin yayımlandığı günden itibaren resmi, ancak mühürsüz olduğunu öne süren Özel, "Bu anayasa meridir ama meşru değildir, yürürlüktedir ancak vicdanlarda mahkumdur. Gözümüzün içine baka baka 'Bu anayasa bu toplumun yeni anayasasıdır' diyemezsiniz. Bizim inandığımızı savunduğumuz gibi siz savunduğunuza inanamıyorsunuz çünkü vicdanlarda mahkumsunuz. 'Aman trafolara kedi girmesin' diye biz uğraşırken, ana trafoya kaplan sokulurken hiç vicdanınız sızlamadı mı? Hep beraber biz yenisini yapana kadar bu anayasa meşru değildir." diye konuştu.

- "Evren'in anayasası değiştirilmiştir"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise referandumda milletin sandığa gittiğini ve öngörülen değişiklik maddeleri üzerinde görüşünü oyladığını söyledi.

Milletin takdiriyle anayasa değişikliğinin onaylandığını ifade eden Muş, "Kimsenin 'Bunu tanımıyorum' deme şansı yoktur. Sanki burada CHP bir zafer kazanmış edasıyla hareket etmeye çalışıyor. Değerli arkadaşlar, kuyruğu kıstırdınız, buradan ilham alarak bize bir şeyler söylüyorsunuz. 16 Nisan akşamı istifa sesleri bizim genel merkezimiz önünde değil, sizin genel merkezinizin önünde yankılandı. Millet size inanmadı. Yapılan değişiklikle Kenan Evren'in anayasası değiştirilmiştir. Meşruluğu millete aittir. CHP de bunu kabul etmek zorundadır." dedi.

Referandum sonrası CHP içindeki rahatsızlıkların üzerinin yapay gündemlerle örtülmeye çalışıldığını belirten Muş, "Partilerindeki kaynamayı örtmek, gündemi işgal etmek için meseleyi farklı noktalara çekmeye çalışan bir CHP ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye her türlü koridoru bertaraf etme noktasında halklıdır"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Türkiye'nin terör örgütleriyle amansız bir mücadele içinde olduğunu, bölücü terörle mücadelede ülke olarak, millet olarak kararlılık sergilediklerini söyledi.

Terörle mücadelede kesin sonuç alınana kadar MHP olarak desteği sürdüreceklerini vurgulayan Akçay, "FETÖ ile mücadelede yeterli noktadan hala uzaktayız. Ahtapotun 8 ayağı vardır. Çeşitli ayaklarda mücadele sürerken siyasi ayak mücadelesi hala başlatılmamıştır. Doğruyu yanlışı, suçluyu suçsuzu ayırmak kaydıyla FETÖ ile mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Akçay, Türkiye'nin güney sınırlarında sıcak gelişmeler yaşandığını, ABD'nin açık şekilde "YPG himayemizdedir" mesajı verdiğini dile getirdi.

Türkiye'nin ise kararlılığını gösterdiğini vurgulayan Akçay, "Türkiye güney sınırlarına açılacak her türlü koridoru bertaraf etmek noktasında haklıdır." diye konuştu.

Referandum sonuçlarına da değinen Akçay, milli iradenin temsilcisi olma iddiasında bulunanların referandum sonuçlarına saygı duymasını istedi.

Bu arada AK Parti'nin kabul edilen grup önerisine göre Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı Genel Kurul gündeminin ilk sırasına, Türkiye Uzay Ajansı Kurulması ve Uzaya Yönelik Faaliyetlerin Düzenlenmesi Tasarısı ile Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı arka sıralara alındı.

Grup önerisine göre, bu yasama yılı sonuna kadar çarşamba günleri sözlü sorular görüşülmeyecek. Salı günleri ise bir saat süreyle sözlü soruların görüşülmesinin ardından gündemdeki tasarı ve teklifler ele alınacak.

Genel Kurulda ayrıca Türkiye ile Irak Çevre Bakanlıkları arasında mutabakat zaptının onaylanmasını uygun bulan kanun tasarısı da kabul edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.