Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
HDP'nin, şehir hastaneleriyle ilgili önergenin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda HDP'nin, şehir hastanelerinin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

Danışma Kurulu toplanamadığından Genel Kurulun onayına sunulan öneri üzerinde söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, şehir hastanelerinin yeni rant alanlarına yol açtığını ileri sürdü.

"Sağlıkta dönüşüm projelerine artık ticarethane gibi bakılıyor" diyen Aydın, iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle sosyal devlet anlayışından uzaklaşıldığını, sağlık hizmetinin, parası olanın alabildiği bir hizmete dönüştüğünü savundu.

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul da şehir hastanelerine "cebimizden para çıkmadan hastane sahibi olduk" anlayışıyla bakmayı doğru bulmadığını, özellikle yabancı yatırımcının bu hastaneleri neye karşı yaptığının, neye karşı ortak olduğunun iyi sorgulanması gerektiğini vurguladı.

Şehir hastaneleri için arazinin devletten verildiğini, kredinin devlet bankalarından karşılandığını, kira garantisi sağlandığını, sağlık çalışanlarının devletten temin edildiğini, yatırımcıya bunun gibi pek çok ayrıcalık tanındığına değinen Yurdakul, "Devletin üç liraya yapacağı yatırım için yabancılara 25 lira veriyoruz. Hani cebimizden para çıkmayacaktı. Bu para vatandaşın cebinden çıkıyor." dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan şehir hastanelerinin yapımıyla ilgili yapılan anlaşmaları eleştirerek, devletin zarara uğratıldığını iddia etti.

Meclisin konuyu araştırmasının zorunlu olduğunu belirten Paylan, aksi takdirde ciddi yolsuzlukların yaşanacağını ifade etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise partisinin AK Parti sağlıkta çok önemli hizmetleri hayata geçirdiğini, bunun muhalif kesimlerin bile iktidarı takdir ettiği bir konu olduğunu söyledi.

Şehir hastanelerinin de AK Parti'nin sağlıktaki dönüşüm çalışmalarının bir parçası olduğunun altını çizen Kavuncu, vatandaşın hak ettiği, büyük kapsamlı ve lüks koşullarda hizmet veren hastaneleri hizmete soktuklarını bildirdi.

Kavuncu, muhalefetin şehir hastanelerinin yapımı ve hizmet koşulları konusunda yanlış bilgilere sahip olduğunu belirterek, bu hastanelerin yatırımcıları için doluluk ve hasta yatağı garantisi olmadığını da ifade etti.

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından oylanan HDP Grup önerisi, kabul edilmedi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.