Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
Milli Savunma Bakanı Işık: (2)- "Tedbir amaçlı olarak kışlada yemek pişirme faaliyeti bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Bugün itibariyle hazır yemek paketi uygulamasına geçilmiştir" - "Bu olay bize bir gerçeği daha gösterdi. Sadece fiyat rekabetine daya

TBMM (AA) - Milli Savunma Bakanı Fikri ışık, "Tedbir amaçlı olarak kışlada yemek pişirme faaliyeti bugün itibariyle sonlandırılmıştır. Bugün itibariyle hazır yemek paketi uygulamasına geçilmiştir." dedi.

Işık, Manisa'daki zehirlenme şüphesine ilişkin TBMM Genel Kurulunu bilgilendirdi.

Bakan Işık, tedbir amaçlı olarak kışlada yemek pişirme faaliyeti bugün itibarıyla sonlandırıldığını ve hazır yemek paketi uygulamasına geçildiğini bildirdi.

Kışlada bulunan erlerin bu hafta yemin töreni olacağını ve yemin töreninin ardından, bayramdan hemen önce askerlerin kışladan ayrılacağını anımsatan Işık, askerlerin kışladan ayrılmasını müteakip hem doğu hem de batı kışlaya yani 1. Eğitim Tugayına en az beş hafta süreyle asker alınmayacağını açıkladı.

Bu süre içerisinde tugayın bütün alt yapısının gözden geçirileceğini belirten Işık, "Malum bölgede yoğun depremler var. Her türlü ihtimali göz önüne aldığımız için acaba yeraltı sularından bir karışma mı var buna bakacağız. Alt yapımızda bir sorun var mı, yok mu bunu hemen değerlendireceğiz. Bütün tesislerimizi başta hijyen şartları olmak üzere gözden geçireceğiz." diye konuştu.

Bu çalışmayı beş haftalık süre içerisinde tamamlamayı hedeflediklerine işaret eden Işık, bu beş haftalık süreç sonucunda eğer alınan tedbirleri yeterli görürlerse tekrar burada eğitim faaliyetine başlayacaklarını, yeterli görmemeleri durumunda ise buraya gelecek askerleri başka eğitim tugaylarına göndereceklerini ve buradaki tedbirler tam anlamıyla alınana kadar bu çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Işık, bu süreçte özellikle tugayın tüm denetimlerini de yapmış olacaklarını ve aksamalar varsa da bununla ilgili gerekli tedbirleri alacaklarını aktardı.

"Bu olay bize bir gerçeği daha gösterdi. Sadece fiyat rekabetine dayanan alım yönteminin silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacına cevap vermediği açıktır." diyen Işık, bununla ilgili de tedbirlerin alınmasına yönelik çalıştıklarına değindi.

- "Birlik imkanlarıyla iaşe edilen personel sayısı 185 bin"

Işık, TSK'nın hazır yemek alımına 2000 yılından itibaren başladığını, 2017 yılı itibarıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığının 40 birlik veya kurumunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının 14 birlik veya kurumunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığının 5 birlik veya kurumunda özellikle hazır yemek hizmeti alımının devam ettiğini bildirdi. Işık, bu şekilde iaşe edilen toplam personel sayısının 96 bin 334, birlik imkanlarıyla iaşe edilen personel sayısının ise bugün itibarıyla 185 bin olduğunu ifade etti.

Şu ana kadar tespit ettikleri tüm aksaklıkların önümüzdeki süreçte tekrar yaşanmaması için bütün tedbirleri aldıklarına ve bundan sonra almaya da devam edeceklerine dikkati çeken Işık, geçen hafta kara kuvvetleri komutanıyla birlikte Malatya ve hemen arkasından Yüksekova'ya gittiklerini, orada şehit aileleri, gaziler, askerler ve güvenlik korucularıyla iftar yaptıklarını, sahur yemeğini ise Dağlıca'daki taburda yaptıklarını anlattı.

Bakan Işık, Dağlıca'da sahur yemeğinde askerlerle bir arada olmanın kendileri için de ayrı bir mutluluk ve gurur vesilesi olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:

"Orada hangi şartlarda bu ülkenin birliği, beraberliği, kardeşliği, bu milletin bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiklerini milli savunma bakanı olarak bizzat yerinde görmüş olmak benim için de tarifi imkansız bir duygu oldu. Bu vesileyle kahramanca görev yapan tüm silahlı kuvvetler mensuplarımıza, askerlerimize, polislerimize, jandarmamıza, güvenlik korucularımıza teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Ne kadar zor şartlar altında görev yaptıklarını bizzat yerinde görmüş olmanın bana verdiği ağır sorumluluk ve heyecanla onların bütün ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında kararlılıkla mücadele edeceğimizi bir kez daha yüce Meclisin huzurunda ifade etmek istiyorum.

Bu vatan için toprağa düşmüş, bu toprakların bize ebedi vatan olarak kalması için hayatlarını gözlerini kırpmadan feda etmiş tüm şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan ve tedavisi devam eden bütün gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum."

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.