Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
CHP'nin "FETÖ/PDY yapılanmasının 2009 yerel seçimleri ve 2015 milletvekilleri genel seçimlerindeki etkilerinin" araştırılmasına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - CHP'nin "FETÖ/PDY yapılanmasının 2009 yerel seçimleri ve 2015 milletvekilleri genel seçimlerindeki etkilerinin" araştırılmasına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Partisinin önerisi üzerine söz alan CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Türkiye'nin en büyük sorunlarından bir tanesinin adaletsizlik, hukuksuzluk ve seçim güvenliğinin yokluğu olduğunu söyledi.

2009'dan itibaren bu seçimlerde birçok farklı sonuç, birçok sandıkta değişiklik ve çöp kutularında bulunan oyların ortaya çıktığını dile getiren Arslan, "Özellikle 2010 referandumuyla birlikte, mezardaki ölülerin bile çıkıp oy kullanmasına fetva veren Pensilvanya ile siz, gerçekten birlikte olarak, o günün zamanında birçok değişikliğin, Anayasa değişikliklerinin olmasına ve sonuçta da PDY yapılanmasının, FETÖ yapılanmasının yargının her tarafını sarmasına olanak sağlayacak bir yapıyı da ortaya çıkarmış oldunuz." dedi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise konuşmasında TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun taslak raporunu ilişkin eleştirilerini anlattı. Erdoğan, "Raporda, FETÖ'nün etkin olduğu, ele geçirdiği veya geçirmeye çalıştığı her türlü kurum, kuruluş ve meslek grubuyla ilgili yorum veya tespitte bulunulduğu görülmektedir ancak FETÖ'nün siyasi ayağından hiç bahsedilmemiştir." ifadesini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca özellikle de NATO'ya üye olunduktan sonra devletin birçok konuda dönemsel olarak büyüttüğü ve yine dönemsel olarak yok etmeye çalıştığı benzer yapıların olduğunu söyledi. Yıldırım, "Bu yapılar içerisinde en fazla büyüyebilen ve bir kripto olarak hareket edebilen yapı Gülencilerin örgütlenmesidir. Özellikle 17-25 Aralık bu yapının, iktidar ve devletle olan münasebetlerinde bir dönüm noktasıdır. Belki de bu yapının kolluğunun ve yargıçlarının el atmak istediği gerçeğe tekabül eden en doğru işlerden biriydi. Halen 17-25 Aralık'la ilgili olarak bu ülkede yapılmış yolsuzluklar üzerindeki sis perdesi aralanmamıştır." değerlendirmesini yaptı.

- "AK Parti, FETÖ ile mücadeleyi başlatan bir siyasi iktidardır"

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, seçimlerin sağlıklı yapılmadığı şeklindeki iddiaların her seçim sonrası tartışılan bir husus olduğunu ancak bunların somut belgelere ve delillere dayandırılması gerektiğini söyledi. Tunç, oy kullanmadan sonuçların açıklanmasına kadar her şeyin şeffaf bir biçimde gerçekleştiği ve tüm siyasi partilerin gözetimine açık bir sistemin söz konusu olduğunu anlattı.

Tunç, şöyle devam etti:

"FETÖ'nün siyasi ayağı bahane edilerek, AK Parti'ye operasyon yapmaya çalışmak da FETÖ'nün ekmeğine yağ süren bir durumdur. FETÖ'nü üstünün örtülmesine yardımcı olmaktan başka bir şey değildir. AK Parti, FETÖ ile mücadeleyi başlatan bir siyasi iktidardır. 40-50 yıl boyunca tüm siyasi iktidarlar döneminde devletin kurumlarına sızan bu örgütü, deşifre eden AK Parti iktidarıdır. FETÖ'nün siyasi ayağını aramak istiyorsan, FETÖ'nün terör örgütü olduğu anlaşıldıktan sonra sırf AK Parti düşmanlığı nedeniyle FETÖ'nün yanında yer alanlara bakmak gerekir.

FETÖ ve diğer terör örgütleriyle hiçbir dönemde olmadığı kadar kararlı, istikrarlı, sistemli ve kapsamlı mücadele bir yapan parti AK Parti'dir. Bu mücadelede Türkiye'nin yanında değil de FETÖ'nün yanında olan yabancılar var. Bunları görüyoruz. Bu mücadelede Amerika, Avrupa, Yunanistan'dan bir şey beklemiyoruz. Bu bir milli meseledir. Bu milli meselede tüm siyasi partilerin birlikte olma zorunluluğu vardır. Ülkemizin bekası, dirliği, milletimizin bütünlüğü için."

CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine geçildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.