Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
HDP'nin "OHAL uygulamalarıyla" ilgili grup önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin "OHAL uygulamalarıyla" ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde söz alan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, FETÖ ile mücadele konusunda, "Adalet Bakanlığı bir yıl içerisinde Gülen cemaatiyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle tutuklananların sayısını 50 bin 510 olarak açıkladı" ifadesini kullandı.

Tutuklu olan 50 bin 510 kişiye karşı tamamlanan iddianame sayısının sadece 620 olduğunu belirten Kerestecioğlu, "Rakamlar durumun vehametini nasıl da anlatıyor." dedi.

Bir yılda örgüt üyeliği nedeniyle 168 bin 896 kişiye işlem yapıldığını dile getiren Kerestecioğlu, "Bunların ne kadarı gerçekten örgüt üyesi? Bu sorunun net cevabını öğrenebilecek miyiz bilmiyoruz ama emin olduğumuz bir şey var: Fetullah Gülen'i öve öve bitiremeyenlerin hiçbiri cezaevinde değil. Bırakın cezaevinde olmayı, bazıları aktif siyasetin içerisinde, hatta bazıları da belki Bakanlar Kurulunda." diye konuştu.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 15 Temmuz'da başarısız bir darbe girişimi olduğunu ifade ederek, "Ama 20 Temmuzda başarılı bir darbe oldu. KHK'ler eliyle Türkiye ne hale getirildi." dedi.

O tarihten sonra çıkarılan KHK'lerle yaklaşık 111 bin kamu personelinin ihraç edildiğini belirten Özcan, "Bunların hemen hemen hiçbirisine soru dahi sorulmadı. Hatta bir kısmı neyle suçlandığını bile bilmeden ihraç edildi." ifadesini kullandı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, eğitim yuvası olması gereken üniversitelerde PKK sempatizanı, FETÖ yandaşı, DHKP-C üyesi gibi davranan, akademisyen postuna bürünmüş ve zehir saçan kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesinde öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katiliyle ilgili kararın dün çıktığını anımsatan Erdoğan, "Şükürler olsun, adalet tecelli etti ve yüce Türk adaleti PKK'lı teröristi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak Fırat'ımızın şehit edilmesinde kullanılan suç aletlerini üniversite bahçesine gömdürenlerin, üniversite yerleşkelerinde kurtarılmış bölge ilan edecek kadar bu hainleri cesaretlendirenlerin, hukuksuzluğa göz yuman ve teröristlere eğitim yuvalarını teslim eden üniversite yöneticilerinin bu işte hiç mi suçu yoktur?" diye sordu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 15 Temmuz'da Türkiye'ye düşmanlık yapan hainlerden hesap sormanın, bu saldırıların faillerini bağımsız yargı önüne çıkarmanın, bir daha bu ülkede bu tür hain girişimlerin, darbelerin olmaması için gereken hukuki ve idari tedbirleri almanın bir hukuk devletinin asli görevi olduğunu vurguladı.

OHAL kararının Anayasa ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde alındığını ifade eden Tunç, "20 Temmuza 'bir karşı darbe' demek gerçekten şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, gazilerimizin yaralarını bir kez daha acıtan bir durumdur. Bu söylemden vazgeçmek gerekir. Aslında doğru, 20 Temmuz bir karşı darbedir ama kime karşı bir karşı darbedir? 15 Temmuz'u gerçekleştiren Türkiye düşmanlarına karşı bir karşı darbedir." değerlendirmesinde bulundu.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.