Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
HDP'nin, Ayn el-Arap olaylarının araştırılmasına ilişkin verdiği önergenin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, Ayn el-Arap (Kobani) olaylarının araştırılmasına ilişkin verdiği önergenin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Ayn el-Arap olaylarında hakikatın çarpıtıldığını ve manipüle edildiğini iddia etti.

AK Parti iktidarının da bu olayla ilgili gerçeği çarpıttığını ileri süren Ayhan, "Kobani bir kırılma noktası idi. Yürüyen bir diyalog süreci, yüz yıllık sorunu çözecek diyalog süreci vardı ama yarım kaldı. Biz oradaki IŞİD barbarlığına karşı koridor açılması gerektiğini söyledik ancak Cumhurbaşkanı, o dönemde Kürtler'in duygularını kışkırtan açıklamalar yaptı." dedi.

Ayhan, Türkiye'de o dönemde, Ayn el-Arap yaşam koridorunun açılmasına yönelik eylemler yapıldığını bildirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, 6-7 Ekim olayları konusunda, "Şiddet eylemerine yönelmeyin, şiddet olayları durmalıdır." dediğini belirten Ayhan, "Sayın Demirtaş'ın yaptığı açıklamadan sonra bazı insanların öldüğünün söylenmesi ve olayların sorumlusu olarak gösterilmesi doğru değildir." ifadesini kullandı.

HDP'li Ayhan, bu nedenlerle, Ayn el-Arap olayları ile ilgili gerçeklerin araştırılmasını istedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da Selahattin Demirtaş'ın o dönemde yaptığı açıklamaları okudu.

Demirtaş'ın, "Bundan sonra her yer Kobani'dir. Oradaki vahşet sona erene kadar, direniş yapacağız." dediğini söyleyen Kavaklıoğlu, "Demirtaş'ın açıklamalarından sonra sokak eylemleri başladı, 50 kişi de çıkan olaylarda hayatını kaybetti." diye konuştu.

Konuşmaların ardından HDP'nin önerisi kabul edilmedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.