Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
HDP ve CHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, HDP ve CHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda ilk olarak HDP'nin "Muhalefet partilerinin verdiği soru ve araştırma önergelerinin iadesi" ile ilgili grup önerisi ele alındı.

Öneri üzerinde söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, önergelerin keyfi bir şekilde, takdire dayalı olarak, "İçeriği kaba ve yaralayıcıdır." denilerek TBMM Başkanlığı tarafından iade edildiğini öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İsmail Kahraman'ın Meclis Başkanlığını yürüttüğü 26'ncı dönemde olduğu kadar hiçbir dönemde önergelerin iade edilmediğini savundu.

Gök, "Bu, Meclis Başkanının yapısından kaynaklanıyor. Siz, hiç Meclis Başkanımızın Atatürk'le ilgili bir sempozyum düzenlediğini gördünüz mü? Geçtiğimiz yıl Meclis Başkanımız Abdülhamit'le ilgili tam dört gün süren bir sempozyum düzenledi. Abdülhamit uzun bir saltanat dönemi yapmıştır ama Abdülhamit sansürle anılır, istibdat dönemiyle anılır. Meclis Başkanı, Abdülhamit'ten aldığı bir genetik faktörü buralara taşıyor ve Meclisimizi sansürcü bir anlayışla yönetmeye çalışıyor." dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "TBMM İçtüzüğü hepimizi bağlar. Muhalefetin denetim faaliyetinin siyasi saiklerle engellenmesi söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

HDP'nin grup önerisi ile CHP'nin "Taşeronlaşmanın neden olduğu sorunlar" ile ilgili grup önerileri kabul edilmedi.

Grup önerilerinin ardından, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

Tasarının görüşmeleri, 28-55'nci maddelerini kapsayan ikinci bölümü üzerinden devam ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.