Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu
AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "Birileri Türkiye'ye karşı komplo operasyonları yaparken, içeride kendilerine rol biçenler var"- MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Dönemin ÖSYM başkanı hakkında devam tutuksuz yargılama esaslı FETÖ davası bir an önce nihayete

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Birileri Türkiye'ye karşı komplo operasyonları yaparken, içeride kendilerine rol biçenler var." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı. Buldan, grup başkanvekillerine yerinden söz verdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, KKTC'nin kuruluşunun 34. yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. KKTC'nin, Türkiye'nin bir parçası olduğunu belirten Akçay, "KKTC halkının milli varlıklarını koruyarak huzur, refah içerisinde yaşaması milli bir politika ve görevdir. Kıbrıs davasını şerefle bugünlere taşıyan başta Rauf Denktaş olmak üzere tüm kahramanları, şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum." dedi.

Akçay, ÖSYM'nin, son 10 yılın sınavlarını ayrıntılı inceleme kararı verdiğini, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Yapılacak inceleme ve araştırmanın idari ve siyasi yansımalarının mutlaka beklendiğini vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün kamu kurumlarına sızma süreci olan 2010 KPSS sınavı ile ilgili olarak dönemin ÖSYM başkanı hakkında devam tutuksuz yargılama esaslı FETÖ davası bir an önce nihayete erdirilmelidir. Öte yandan adalet arayışında ÖSYM ve hükümetin üzerindeki bir başka sorumluluk da 2010 KPSS mağdurlarıdır. Bu sınavda mağdur olanların mağduriyetlerinin giderilmesi de kamu vicdanının bir gereğidir."

- "Ülkenin en önemli mahkemesi kendi içtihatını uygulayamıyor"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Mardin Milletvekili Gülser Eser'in Anayasa Mahkemesine bireysel başvurusu sonrası verilen karara tepki gösterdi.

Anayasa Mahkemesinin verdiği karar için neden bir yıl beklediğini soran Kerestecioğlu, "Anayasa Mahkemesi bunun için mi bir yıl bekledi? İnanılmaz şekilde siyasetin yargı üzerinde yönlendirmesinin devam ettiğini görüyoruz. Ülkenin en önemli mahkemesi, kendi içtihatını uygulayamıyor. Ortada ne adalet kalmış ne yargılama kalmış. Dün de Meclise 22 milletvekiline ait 24 fezleke gönderildi. Vekillerimiz tutuklu olmalarına rağmen fezleke gelmeye devam ediyor. Bu savcıların FETÖ mensubu savcılardan ne farkı kaldı? Bu Meclisin tutuklu 11 milletvekili umurunuzda değil ama Rıza Sarraf'ı soruyorsunuz." dedi.

- "Neden bu kadar korkuyorsunuz?"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye'nin, Rıza Sarraf'la ilgili ABD'ye verdiği notayı eleştirdi.

Rıza Sarraf'ın nasıl ve neden Türk vatandaşı olduğunu merak ettiklerini belirten Özkoç, şu görüşlere yer verdi:

"Yurt dışında tutuklu bulunan 5 binin üzerindeki Türk vatandaşına karşı gösterilmeyen sahiplenme neden Rıza Sarraf için gösterilmektedir. Kendisinden haber alınamadığı için Türkiye, 'Vatandaşımın can güvenliğinden endişe ediyorum' diye ABD'ye nota verdi. Bu müzik notası değil, diplomatik nota verdi. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2003'de ABD askerlerinin Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirdiğinde bize tepki göstermişti. 'Nota mı verilir canım, müzik notası mı bu' demişti. Ama diplomatik nota Rıza Sarraf için verilebiliyor. Kendisinden 5 gün haber alınamadığı için ABD'yi ayağa kaldırdılar. Dolandırıcılıktan, kara para aklamaktan yargılanan bir adamın konuşmasından korkuyorsunuz. Neden bu kadar korkuyorsunuz?"

- "Rakka'da suç üstü yakalandılar"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Suriye ve Irak'da terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK işbirliğine değindi.

Terör örgülerinin bölgede alan hakimiyeti kurmaya çalıştığını, yıllarca bu plan üzerinden gidildiğini vurgulayan Muş, "Bu esnada PKK/PYD'nin siyasi sözcüleri 'Türkiye DEAŞ'a destek veriyor' iftirasını atarak 'PYD alçak DEAŞ'a karşı savaşıyor' söylemleriyle de algı operasyonu yürütüyor. Türkiye bu kirli oyunu gördüğü için Fırat Kalkanı ve İdlib operasyonlarını yaptı, yürütüyor." diye konuştu.

Muş, Türkiye tüm dünyaya terör örgütleri arasında ayrım yapılmaması gerektiğini, bu terör örgütlerinin ortak olduğunu ifade ettiğini aktardı. Muş, "Nitekim PYD ve onun siyasi sözcülüğünü yapanlar Rakka'da suç üstü yakalanmışlardır. Terör örgütü DEAŞ'la mücadele üzerinden terör örgütü PYD'yi aklama çabaları hüsranla sonuçlanmıştır. Biz Türkiye olarak tüm terör örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Birileri Türkiye'ye karşı komplo operasyonları yaparken içerde kendilerine rol biçenler var. Algı operasyonunun ortaklarıdır bunlar." ifadesini kullandı.

Mehmet Muş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha önce de ABD'de tutuklu yargılanan iki Türk vatandaşını ziyaret ettiğini anımsattı.

Türkiye'nin, vatandaşlarıyla alakalı oluşacak tüm süreçlerde ne gerekiyorsa o adımları attığına değinen Muş, bundan sonrada aynı adımların atılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.