Tbmm Genel Kurulu Toplandı

Tbmm Genel Kurulu Toplandı
AK Parti Grup Başkanvekili Muş:- "(İsrail'in ezanın hoparlörden okunmasını yasaklaması) İsrail'in bir takım emellere ulaşma çabası yersizdir"- MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Ezan-ı Muhammedi'yi yasaklamaya hiçbir kuvvetin gücü yetmeyecektir"

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İsrail'in ezanı yasaklayarak bir takım emellere ulaşma çabasının yersiz olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik cezaevlerindeki hak ihlalleri, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin'in sorunları, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ise Trabzon'un kurtuluş günü dolayısıyla gündem dışı konuşma yaptılar.

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da memleketi Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümünü kutladı.

MHP Grup başkanvekili Erkan Akçay, İsrail parlamentosunun, hoparlörden ezan okunmasını yasaklamasıyla ilgili olarak, Mescid-i Aksa'da ezanın yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini ve kararın ağır tahrik içerdiğini bildirdi.

Kararı kınadıklarını, hükümeti de göreve davet ettiğini belirten Akçay, "Ezan-ı Muhammedi'yi yasaklamaya hiçbir kuvvetin gücü yetmeyecektir. Umarım bu karar geçici olur ve kararı alanlar uygulamadan geri dönerler." dedi.

Akçay, memurluk güvencesinin terör örgütlerini besleyen bir yapı olduğu ve 20 yılını doldurmuş memurların darbe yapabilecekleri hususlarının kamuoyuna yansıdığını ve bu nedenlerden ötürü memurluk güvencesinin kaldırılacağının söylendiğini anımsattı.

Memurları böyle bir anlayış ile hedef almanın yanlış olduğunu belirten Akçay, "İş güvencesi memurun şahsına yönelik bir güvence değildir. Devletin ve kamu hizmetlerinin tarafsızlığını ve devamlılığını sağlamak adına oluşturulmuş ve tüm dünyada uygulanan bir sistemdir. Buna sadece bir iş güvencesi olarak bakmak yanlış olacaktır. Memurun iş güvencesinin darbeye sebep olan değil, devleti bilakis darbeden koruyan bir unsur olarak görülmesinde fayda vardır." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün yarın kutlanacağına işaret ederek, işgalde canlarını veren tüm Trabzonlulara da Allah'tan rahmet diledi.

Hocalı katliamına da değinen Altay, katliamı CHP olarak şiddetle kınadıklarını vurguladı. Altay, "Bu katliamın unutulmaması ve unutturulmaması gerekir. Gönlümüz ve kalbimiz kardeş ve dost ülke Azerbaycan ile birliktedir." dedi.

Altay, KESK'e bağlı çok sayıda öğretmenin kamudan ihraç edilmesini de adaletsizlik olarak nitelediklerini, hükümetten bu adaletsizliğin bir an evvel giderilmesini beklediklerini kaydetti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, İsrail'in ezan yasağını şiddetle kınadıklarını belirterek, hükümetin İsrail'i uyarmasını ve bu ucube durumu ortadan kaldırmasını talep etti.

Yıldırım, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı bazı köylerde gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.

Söz konusu köylere giriş ve çıkışların yasak olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu 3 köyde neler oluyor? Yürütülen operasyonlarla ilgili bizim derdimiz sivil yurttaşlardır. Hükümetten bir açıklama bekliyor, tarafsız gözlemcilerin bölgeye gitmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

- Terörist unsurlarla sonuna kadar mücadele

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Trabzon'un düşman işgalinden kurutuluşunu kutladı.

Mescid-i Aksa'da ezanın yasaklanmasını kabul etmediklerini belirten Muş, "İsrail'in burada bir takım emellere ulaşma çabası yersizdir. İsrail'in Mescid-i Aksa bölgesinde yerleşim yeri açmasıyla Filistinlileri orada yok saymasının hiçbir anlamı olmayacaktır." diye konuştu.

Nusaybin'deki operasyonlara da değinen Muş, güvenlik birimlerinin bölgedeki terörist unsunları temizleme faaliyeti yürüttüğünü bildirdi.

Muş, yapılan faaliyetin bölgedeki vatandaşların huzur ve güvenliğinin tesisine yönelik olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yaptığım açıklama İçişleri Bakanlığından aldığım bilgilerdir. Birileri için bu açıklamalar belki bir şey ifade etmez ama açıklamayı da birilerini tatmin etmek için değil, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapıyorum. 80 milyon vatandaşımızın huzurunu tehdit eden terörist unsurlarla mücadeleye sonuna kadar devam edilecektir. Buradan bir geri dönüş olmayacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.