Tbmm Genel Kurulu Toplandı

Tbmm Genel Kurulu Toplandı
AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "(15 Temmuz ile ilgili kontrollü darbe iddiası) Bu söylemden derhal vazgeçin. 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık"- CHP Grup Başkanvekili Özel:- "Milletvekillerinin oturduğu bina ortada. Meclisin tarihi dokusuyla bağdaşmay

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin "kontrollü darbe" olduğu iddialarına ilişkin, "Bu söylemden derhal vazgeçin. 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı OHAL nedeniyle yaşanan açlık grevleri, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı çiftçilerin sorunları, Ayşe Sula Köseoğlu Ankara'da gerçekleştirilecek Trabzon günleri konu başlıklarında gündem dışı birer konuşma yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 24 yıl önce Malatya'dan birliklerine katılmak üzere sivil otobüslerle hareket eden 33 askerin Elazığ-Bingöl karayolunda şehit edildiğini hatırlattı.

Vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Usta, "Masum insanları nerede olduğuna, kim olduğuna bakmaksızın şehit edenler ve o şehit edenlerle ilgili hiçbir kaygı taşımayanların 33 askerin 24 yıl önce yol ortasında nasıl şehit edildiğine bir daha bakmalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.

- "Devlet, vatandaşlarının yaşam haklarından sorumludur"

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, olağanüstü hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen ve işlerine dönmek amacıyla açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın "silahlı terör örgütü" üyeliğiyle suçlanmasına tepki gösterdi.

Kerestecioğlu, "Gülmen ve Özakça'nın söz konusu suçtan tutuklanıp cezaevine götürülmesi belki de dünyada bir ilktir. Devlet, vatandaşlarının yaşam haklarından sorumludur. Umarım bunun farkındadırlar." ifadesini kullandı.

- "Terör, bir insanlık suçudur ve lanetlenmelidir"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 24 yıl önce vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine giden 33 askerin PKK tarafından şehit edilişine değindi.

Söz konusu şehitlerden geriye 6 bebeğin kaldığını belirten Özel, "Şimdi o bebekler 25-26 yaşlarındalar. O büyük acı aradan geçen bunca zamana rağmen içimizi yakıyor. Bu konuyla ilgili verilen devlet sözünün hala tutulmadığı ortada. Dün İngiltere için söylemiştik, bugün bir kez daha ifade edelim; terör kim tarafından yapılırsa yapılsın bir insanlık suçudur ve lanetlenmelidir." dedi.

Özel, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın iftar davetinin CHP Grubuna da ulaştığını aktardı.

Davetin ekinde Mecliste yapılan ve yapılması planlanan bir takım çalışmalara ilişkin bilgiler verildiğini anlatan Özel, şöyle devam etti:

"Gerçekleştirilen çalışmaların her maddesi tartışmalı. Yetki aşımındadır. Milletin Meclisini millet yapacaksa Hazineden yaptırırsınız, halktan kesilen vergilerle yaptırırsınız ama milletin Meclisini yandaşlar yapıyor. O yüzden de kimseye sormadan yapıyorlar. Kulislere bakıyorsunuz, zevksiz döşenmiş bir otel lobisi, bir masaj merkezinin dinlenme kısmı ya da neon ışıklarla pavyonları andıran bir görüntü var. Utanılacak bir hale geldi."

Kahraman'ın, yokluk yıllarında inşa edilen TBMM'nin şu an ihtiyaca cevap vermediğini, buranın da yıkılıp yerine yenisinin yapılmasını temenni ettiğini belirttiğini aktaran Özel, "Akıl alır gibi değil. Milletvekillerinin oturduğu bina ortada. Meclisin tarihi dokusuyla bağdaşmayan işler ortadayken şimdi burayı ihtiyaca cevap verecek bir yer yapacakmış. Bu akıl alır bir yaklaşım değil." ifadesini kullandı.

- "Bu söylemden derhal vazgeçin"

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de 24 yıl önce silahsız 33 askeri haince katleden eli kanlı terör örgütünü lanetlediğini bildirdi.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için şehadet şerbetini içmiş 15 Temmuz şehitleri de dahil tüm şehitleri andığını belirten İnceöz, "Bugün ülkemizde vatanın bütünlüğü için canını veren şehitlerimiz olmasaydı 780 bin kilometrekare içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamız mümkün olmazdı." dedi.

İnceöz, 15 Temmuz'a karşı duran kahramanlığa karşı hala "kontrollü darbe" gibi söylemlerin dile getirilmesini kınadı.

Bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiğine vurgu yapan İnceöz, şunları kaydetti:

"Bu söylemden derhal vazgeçin. 15 Temmuz'u hep birlikte yaşadık. Meclis çatısı altında bombalar yağdı üzerimize. Bir duruş sergiledik, milli iradeye hep birlikte sahip çıktık. 15 Temmuz'da milletimiz canıyla nasıl destan yazılacağını bir kez daha göstermiştir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.