Tbmm Genel Kurulunda "15 Temmuz" Tartışması

Tbmm Genel Kurulunda "15 Temmuz" Tartışması
CHP Grup Başkanvekili Altay: "Darbeyi duydunuz, öngördünüz, sezdiniz, önlem almak yerine izlediniz, 'açığa çıksınlar enseleyelim' diye beklediniz. O kanlı ellerin tetiğe dokunmasına, uçağın bomba pimini ateşlemesine seyirci kaldınız, kendinizi 3 uçakla ga

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, AK Parti ile CHP arasında "15 Temmuz" tartışması yaşandı.

Genel Kurulda, HDP'nin grup önerisi görüşülürken söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "3 ayrı noktada uçak var, tabii, o gece hedef saptıracağız, Dalaman'daki uçakla beraber hareket ediyoruz." açıklamasında bulunduğunu söyledi.

Altay, "Kontrollü darbeden kastımız, darbeyi siz yaptırdınız değil. Bu darbeyi duydunuz, duyumunu aldınız, öngördünüz, sezdiniz, önlem almak yerine izlediniz, açığa çıksınlar enseleyelim diye beklediniz. O kanlı ellerin tetiğe dokunmasına, uçağın bomba pimini ateşlemesine seyirci kaldınız, kendinizi 3 uçakla garantiye aldınız. Tankın üstüne çıkmak şöyle dursun, o gece televizyona çıkamadınız." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde kimin ne yaptığını milletin bildiğini ifade etti.

Milleti meydanlara çağıran en temel iradenin Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Bostancı, "(3 uçak orada ne bekliyordu? Nereye kaçacaktı?) lafı son derece ayıp ve 15 Temmuz'da olup bitenlere karşı da saygısızca bir ifade." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın milletin direnişini örgütlediğini, millete mihmandarlık ettigini dile getiren Bostancı, "O karanlık gecede, partisi ne olursa olsun, insanlar Cumhurbaşkanı ne yapacak, şimdi milleti toparlamak için ne söyleyecek, bu beklentiye girmişken, sayın Cumhurbaşkanı bu beklentiye, kişiliğine, karakterine, siyasetine, mücadeleci ahlakına uygun bir tavır sergilemişken, gelip burada olup bitmiş bir işe ilişkin sanki ihtimaller varmış gibi konuşmak her bakımdan yanlış." diye konuştu.

Yeniden söz alan Engin Altay, şunları söyledi:

"O akşam Kılıçdaroğlu ile Hayati Yazıcı aynı uçakta. Havaalanına indiler, darbe olmuş. Şiddetle karşı olduğunu Genel Başkanımız, Hayati Yazıcı'ya söylemiş. Sonra Hayati Yazıcı da havaalanından ayrıldı. Bir yerde gören var mı? Kılıçdaroğlu'nun adresi belli: Bakırköy Belediye Başkanı'nın evi. O gece Marmaris'te havalanan uçak havada kaç tur attıktan sonra İstanbul'a indi ve uçak hangara girip hangarın kapısı kapalı olarak Sayın Erdoğan orada kaç saat bekledi? Başbakan o gece hangi tünelde saklandı? İçişleri Bakanı hangi hangardan operasyonu yönetti? Buralarda saklananların, adresi belli olanlara 'Şuraya gittin, buraya gittin' demeye hakkı yok. Vallahi de billahi de Recep Tayyip Erdoğan hangardaydı, hangarda saklandı."

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, CHP'li Altay'ın "Hangarda saklandı, 3 tane uçak onu bekliyordu" demeye hakkı olmadığını belirterek, "Onların ne yaptığına millet karar verdi. Sizin kararınızın bir hükmü yok. Sokaktaki insanlar, sokaktaki milletimiz onlara sahip çıktı. Ben bu sözleri Meclisi yöneten başkanvekili olarak değil Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak söylüyorum." dedi.

Bahçekapılı, tartışmanın uzaması üzerine birleşime ara verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.