Tbmm Genel Kurulunda Çalışmalara 7 Şubat'a Kadar Ara Verildi

Tbmm Genel Kurulunda Çalışmalara 7 Şubat'a Kadar Ara Verildi
AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun çalışmalarına 7 Şubat 2017 tarihine kadar ara verilmesini öngören grup önerisi kabul edild

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Başkanlığın Genel Kurula sunuşlarının ardından, Danışma Kurulu toplanamadığından, AK Parti'nin, Genel Kurulun çalışmalarına 7 Şubat'a kadar ara verilmesine yönelik grup önerisi okundu.

Söz talebinde bulunan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, eski milletvekili Kamer Genç'in ölümünün birinci yılında olduklarını anımsatarak, Genç'i rahmetle andığını söyledi. Gök ayrıca bugün hayatını kaybeden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile eski bakanlardan Vahit Halefoğlu'na da rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da İlhan Cavcav'a rahmet dileğinde bulunarak, Kamer Genç'i de rahmetle andığını kaydetti.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Genel Kurulun 23, 24, 25, 26 ve 31 Ocak 2017 ile 1 ve 2 Şubat 2017 günleri toplanmamasının önerildiğini aktardı.

"Nihai kararı milletin verecek"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, anayasa değişikliğine ilişkin nihai kararı milletin vereceğini belirterek, demokratik usullere göre referandum çalışmalarının yürütüleceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından oylanan grup önerisi kabul edildi.

Başkanvekili Bahçekapılı, 7 Şubat 2017 Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.