TBMM Genel Kurulunun kapanması

TBMM Genel Kurulunun kapanması
CHP Grup Başkanvekili Gök:- "Meclisi çalıştırmakla yükümlü olan iktidar partisidir. Biz denetim hakkımızı sonuna kadar kullanırız. İktidar partisi kendi çoğunluğunu bulamayınca Meclisin tatil edilmesinin sorumluluğunu kimsenin üzerine atmasın"- "Anamuhale

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclisi çalıştırmakla yükümlü olan iktidar partisidir. Biz denetim hakkımızı sonuna kadar kullanırız. İktidar partisi kendi çoğunluğunu bulamayınca Meclisin tatil edilmesinin sorumluluğunu kimsenin üzerine atmasın" dedi.

Gök, TBMM'de, Meclis Genel Kurulunun toplantı yeter sayısı bulunamaması nedeniyle kapanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ülkenin başbakanının, bakanlarının, ortada olmadığını, Meclis sıralarına bakılınca iktidar milletvekillerinin de bulunamadığını gördüklerini söyleyen Gök, "Bugün AKP milletvekilleri Meclisi çalıştırmayarak, Meclisin çalışma düzenini bozmuştur" dedi.

MHP'nin grup önerisinin oylaması öncesinde İçtüzük'ten kaynaklanan haklarını kullanarak, yoklama talebinde bulunduklarını anlatan Gök, şöyle devam etti:

"Gördük ki AKP'liler Meclisi takip etmedikleri gibi grup başkanvekilleri de takip etmiyor. Yaptıkları açıklamada bizi HDP ile işbirliğiyle suçlamışlar. Meclisi takip etselerdi görüşülmekte olan önergenin MHP'nin olduğunu anlarlardı. Biz İçtüzük'ten gelen haklarımızı kullanıyoruz. AKP'nin 317 milletvekili var, nerede bunlar? Bakanlar yok, milletvekilleri yok. Meclisi çalıştırmakla yükümlü olan iktidar partisidir. Biz denetim hakkımızı sonuna kadar kullanırız. İktidar partisi kendi çoğunluğunu bulamayınca Meclisin tatil edilmesinin sorumluluğunu kimsenin üzerine atmasın. Çünkü onlar ortada yok."

- "AKP bugün gensorunun görüşülmesine de fırsat vermemiştir"

AK Parti Grubunu, muhalefetin Cumhurbaşkanı'na yönelik sözlerine cevap vermekle uğraşacağına, çoğunluklarını toplayıp Meclisi çalıştırma gayreti içinde olmaya çağıran Gök, bugün Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında HDP tarafından verilen gensorunun görüşmelerinin yapılmasının planlandığını da hatırlattı.

Gök, "AKP bugün gensorunun görüşülmesine de fırsat vermemiştir. Anayasa hükmü gereğince 10 gün içinde görüşülmesi gereken gensorunun onuncu günü, cumartesine gelmekte ve Meclis ancak öbür hafta açılacağı için gensoru görüşmelerinde de AKP, Anayasa'ya aykırı davranmış, suç işlemiştir. Bir yandan dokunulmazlık diyorlar, gruplarını toplayamıyorlar, diğer yandan karar alacaklar, grup önerileri görüşülecek, kendi milletvekilleri ortada yok. Kimseye sorumluluk atmasınlar. Bütün sorumluluk Başbakan'a bile sahip çıkmayan AKP Grubu üzerindedir" diye konuştu.

AK Parti'li yetkililerin açıklamalarından gelecek hafta 17 Mayıs Salı ve 20 Mayıs Cuma günleri Meclisi çalıştırmak istediklerinin anlaşıldığını belirten Gök, ancak CHP'nin 20 Mayıs Cuma günü milletvekillerinin katılımıyla Antalya'da gerçekleştireceği toplantıyı hatırlattı.

Bu toplantının çok önceden belirlendiğini ve bu takvimin Meclisin çalışma günleri açısından sorun yaşanmaması için AK Parti yöneticileriyle de görüşüldüğünü anlatan Gök, "Böylesine bilinen bir tablo karşısında AKP'nin ne kadar ikiyüzlü olduğu, siyasi nezaketsizliğin ötesinde siyasi ahlaktan da yoksun olduğu ortaya çıkmıştır. Anamuhalefet partisinin önemli bir toplantısının gününü bildiği halde o günü çalışma koymak ancak siyasi ahlaksızlıktır. Bu parlamento bugüne kadar böyle bir tabloyu görmemiştir. Bugünkü beceriksiz davranışlarının faturasını CHP'ye çıkarmaya kalkmasınlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.