Tbmm Heyeti Almanya'ya '15 Temmuz'u Anlattı

Tbmm Heyeti Almanya'ya '15 Temmuz'u Anlattı
Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Torun, FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara dair detayları Alman parlamenterlere ve düşünce kuruluşlarına anlattıklarını söyledi

BERLİN (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun, Almanya temaslarının çok verimli geçtiğini belirterek FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara dair detayları Alman parlamenterlere ve düşünce kuruluşlarına anlattıklarını söyledi.

TBMM parlamento heyeti, 3 günlük Almanya temaslarını tamamladı.

"FETÖ'nün nasıl bir yapı olduğu kavramaya başladılar"
Torun, Berlin'deki temasları kapsamında Federal Meclis Dışilişkiler Komisyonu başkanı ve üyeleri, Başbakan Angela Merkel'in dış politika danışmanı Christoph Heusgen ve düşünce kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiklerini anlattı.

Görüşmelerde, Almanların FETÖ'nün darbe girişimine çok şaşırdıklarını ifade ettiklerini ve bazı endişelerini dile getirdiklerini belirten Torun, ''Ancak biz iktidar ve muhalafet parti temsilcileri konuyu ayrıntılı anlattık. İktidar ve muhalefet milletvekillerinden bir ağızdan FETÖ'nün nasıl bir yapı olduğu ve darbe girişimini duyduklarında konuyu kavramaya başladılar.'' dedi.

Torun, Merkel'in dış politika danışmanı Christoph Heussgen ile görüşmelerinde FETÖ'ye ait eğitim kurumlarının Almanya'daki faaliyetlerinin gündeme geldiğini Heussgen'in belge ve bulgu olması halinde konuyu mahkemelere taşıyabileceklerini ilettiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.