Tbmm Heyeti Gürcistan'da

Tbmm Heyeti Gürcistan'da
Gürcistan Parlamento Başkanı Kobakhidze, Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Şahin ve beraberindeki heyeti kabul etti

TİFLİS (AA) - Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve beraberindeki heyet, başkent Tiflis'te Gürcistan Parlamento Başkanı İrakli Kobakhidze tarafından kabul edildi.

Gürcistan'ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü dolayısıyla Tiflis'te bulunan Şahin ve beraberindeki heyet, Kobahkidze ile bir araya geldi. Parlamento binasındaki toplantıya, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, Gürcistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Arçil Khabadze ve üyeler katıldı.

Toplantıda ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler, iki ülke arasında ticaret, ekonomi ve turizm gibi alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi, parlamentolar arasındaki mevcut ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi konularının ele alındığı bildirildi.

Toplantıda iki ülke arasındaki iş birliğinin olumlu ve güçlü bir şekilde geliştiği ve bu hafta Başbakan Binali Yıldırım'ın Tiflis'e düzenlediği ziyaretin de bunu kanıtladığı kaydedildi.

Şahin, toplantının ardından basına yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın bağımsızlığının 26. yıl dönümü vesilesiyle Tiflis'te bulunmak ve burada son derece önemli görüşmeleri gerçekleştirmekten duydukları memnuniyet dile getirdi.

"İkili görüşmelerde Gürcistan'ın toprak bütünlüğüyle ilgili kararlılığımızı ve Türkiye'yle Gürcistan arasındaki iş birliğinin parlamentolar arası seviyede daha da artırılması gerektiği hususunu müzakere ettik." ifadelerini kullanan Şahin, Başbakan Yıldırım'ın Tiflis'te Gürcü bakanlarla son derece olumlu görüşmeler gerçekleştirdiğini ve tüm bunların iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı sağladığını söyledi.

Şahin, Kobakhidze'ye Türkiye'nin, Gürcistan'ın NATO üyeliğine verdiği somut desteğin gelecekte de devam edeceğini ilettiğini kaydetti.

Türkiye ve Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 25. yıl dönümünü bu hafta kutladıklarını hatırlatan Şahin, "Güçlü ve büyük Gürcistan'ı, Güçlü ve Büyük Türkiye'yi oluşturmak için birlikte parlamento düzeyinde daha çok şey yapacağımızı ve bu konudaki kararlığımızı da belirtmek istiyorum." dedi.

TBMM heyeti bu akşam Tiflis'ten ayrılacak.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.