Tbmm Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu

Tbmm Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu
Komisyon, yurt dışında, Ankara ve İstanbul'da incelemelerde bulunacak

TBMM (AA) - TBMM Kültür Varlıklarını Araştırma Komisyonu, yurt dışında, Ankara ve İstanbul'da incelemelerde bulunacak.

Komisyon, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen başkanlığında toplandı.

Toplantıda, taslak rapor içeriğine ilişkin değerlendirme yapıldı.

Taslak rapor, "Kültür Varlığını Tanımı ve Türkiye'nin Kültürel Birikimi", "Dünyada Kültür Varlığı Kaçakçılığının Tarihsel Süreci", "Türkiye'de Kültür Varlıklarının Tespiti ve Korunması", "Kültür Varlığı Kaçakçılığının Tarihi", "Yurt Dışına Kaçırılan Kültür Varlıklarının İadesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar", "Kültür Varlığı Kaçakçılığına Karşı Dünyada Yürütülen Mücadele", "Kültür Varlıklarının Yurt İçinde ve Yurt Dışında Kaçırılmasını Önleyici Tedbirler" başlıkları altında düzenlenecek.

Komisyon üyelerinden gelen öneriler çerçevesinde, rapor başlıklarında içeriğinde değişiklikler yapılabilecek.

Öte yandan komisyon, haftaya Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile Etnoğrafya Müzesi'ni, sonraki haftalarda da İstanbul'daki müzeleri ziyaret edecek.

Komisyon, yurt dışında da incelemelerde bulunacak. Bunun için ABD, Fransa, Almanya, İngiltere ve Avusturya'nın içerisinde seçilecek iki ülkeye gidilmesi planlanıyor.

Ayrıca, Komisyonun CHP'li üyeleri, Tarsus'ta yapılan kazı ile Bodrum Kalesi'nde gerçekleştirilecek çalışmayla ilgili yetkililerden bilgi istenmesini talep etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.